3

Tekijämme

Tutustu Ilmiö 7–9 Kemia -sarjan tekijöihin

Tekijäryhmä koostuu kolmesta ammattilaisesta

Minna Ikonen on espoolainen kemian ja matematiikan opettaja. Minna on ollut mukana kuntatason opetussuunnitelmatyössä sekä osallistunut Espoon luonnontiedeluokkien yhteisen pääsykokeen tekemiseen jo usean vuoden ajan. Minna on ollut Ilmiö kemian tekijäryhmässä alusta lähtien ja juuri hän keksi kirjalle nimen. Ilmiö nimi korostaa Minnan mielestä juuri sitä, mikä kemiassa ja fysiikassa on olennaista eli erilaisten ympärillämme tapahtuvien ilmiöiden havainnointia, tutkimista sekä ymmärtämistä. ”Toivon Ilmiö-kirjojen innostavan oppilaita kemian opiskeluun ja uskon oppilaiden huomaavan, kuinka kivaa kemian opiskelu parhaimmillaan voi olla!”

Maiju Tuomisto on ollut Ilmiö-oppimateriaalien tekijänä alusta asti. Maijulla on kemian ja kotitalouden opettajan koulutus ja pitkä työkokemus, myös erityisen tuen oppilaiden ja LUMA-painotettujen luokkien opetuksesta. Tällä hetkellä Maiju sekä kouluttaa tulevia kemian opettajia että tekee väitöskirjatutkimusta kemian opetuksen alalta Helsingin yliopistossa. ”Luonnontieteellisten ilmiöiden ihmettely ja tutkiminen arkipäiväisissä tilanteissa sekä monipuoliset työtavat ja ajankohtaisten yhteiskunnallisten ilmiöiden hyödyntäminen opetuksessa lisäävät varmasti myönteisiä tunteita ja oppilaiden kiinnostusta kemiaa kohtaan. Syntyneestä motivaatiosta seuraa oppimista.”

Päivi Ojala opettaa lukion kemiaa Kalajoella sekä toimii aktiivisesti erilaisissa luonnontieteellisissä projekteissa. Päivi on monille tuttu nimi lukion kokeellisen kemian oppimateriaalien laatijana ja kehittäjänä sekä yhtenä Reaktio-sarjan tekijänä. Hän on tuttu myös aktiivisena järjestötoimijana esimerkiksi MAOLissa.

Tutustu Ilmiö Kemia -sarjaan »Lue seuraavaksi