3

Kulma

Uutta kulmaa yläkoulun matematiikkaan

Uusi Kulma tulossa 2025 alkaen!

Yläkoulun matematiikan Kulma laaditaan hyväksi havaittuja tapoja noudattaen ja uusia tuulia haistellen. Uuden materiaalin kehitystyön keskiössä ovat olleet opettajilta nousseet teemat: opetusryhmien moninaisuus sekä sisukkuuden ja motivaation kasvattaminen. Kulma-sarjan 7. luokan materiaali valmistuu tammikuussa 2025.

Ennen uutta Kulmaa julkaisemme matematiikan peruslaskutaitojen vahvistamiseen laaditun Laskukulma-oppimateriaalin.

Miksi yläkoulun matematiikan Kulma-sarjaa kannattaa odottaa?


Listasimme viisi näkökulmaa, joiden vuoksi Kulma-sarja on odottamisen arvoinen.

Lue artikkeli

Laskukulman digiharjoitukset monipuolistavat peruslaskutaitojen kertaamista

Laskukulman avulla yläkoululainen voi kerrata matematiikan peruslaskutaitoja juuri hänelle tarpeellisissa asioissa. Laskukulman adaptiiviset digiharjoitukset ohjaavat oppilasta laskutoimituksen välivaiheissa, eikä tekeminen lopu kesken.

Lue artikkeli

Laskukulma vahvistaa kertaalleen opittua

.

Laskukulma on peruslaskutaitojen harjoitus- ja kertausmateriaali. Sen avulla voi harjoitella taitoja kohdennetusti ja parantaa valmiuksia matematiikan eri osa-alueilla. Laskukulma sisältää peruslaskutoimituksia luonnollisilla luvuilla sekä kokonais-, murto- ja desimaaliluvuilla, mittayksiköitä ja niiden muunnoksia, yhtälöiden ratkaisemista, potenssi- ja neliöjuurilaskuja sekä polynomien laskutoimituksia.

Laskukulmasta on saatavilla

Laskukulma Harjoitusvihko -tekijät: Kaija Häkkinen, Virpi Takkinen
Laskukulma Digiharjoitukset -tekijä: Timo Pitkänen

Laskukulman materiaalit

Laskukulma Harjoitusvihko

Painetussa harjoitusvihkossa harjoiteltava asia kerrataan lyhyesti strategiaruudussa. Tehtävissä on runsaasti toistoa tukemaan ja vahvistamaan oppimista. 72-sivuinen harjoitusvihko on saatavana tammikuusta 2024 alkaen.

Laskukulma Digiharjoitukset

Digiharjoitusten tehtävät voi laskea aina uudelleen uusilla lukuarvoilla. Tehtävien vaikeustaso mukautuu oppilaan osaamisen mukaan. Kampus antaa mahdollisista virheistä korjaavaa palautetta välivaiheittain ja iloitsee onnistumisista!

Tutustu Laskukulman digiharjoituksiinJos video ei näy, voit katsoa sen myös täältä.