3

Opevinkit

Poimi värikkäät ideat pääsiäisen valmisteluun

Askarteluohjeita, leikki-ideoita, arvoituksia, väritystehtäviä, kevään havainnointia. Kokosimme hauskat opevinkit kevätpäivien ja pääsiäisen tunnelmiin.

 

 

Happy Easter!

Englannin Come with me! -sarjan ötökkäystävykset virittäytyvät pääsiäistunnelmiin hauskoilla puuhatehtävillä. Tehtävät sopivat alakoulun englannin opetukseen 1.–2.-luokkalaisille.

En ordlek på påsk

A1-ruotsin Allihopa!-sarjassa leikitellään pääsiäisen sanoilla. Minkä pääsiäiseen liittyvän sanalapun opettaja nappaa pöydältä sillä aikaa, kun oppilaat pitävät silmiään kiinni?

Frohe Ostern!

Alakoulun saksan tunnilla oppilaat voivat taitella paperista pääsiäiskirpun, jonka sisälle kätkeytyy veikeitä toiminnallisia tehtäviä.

Käpytipuja Ystävien aapisen tapaan

Ystävien aapisen pääsiäistarinassa askarrellaan käpytipuja Aamoksen, Ullan ja Papun kanssa.
Ystävien aapisen pääsiäistehtävissä oppilaat pääsevät vastaamaan pääsiäisaiheisiin kysymyksiin ja laatimaan itsekin niitä.

Kehykseen ikuistettu kevättarina

Ystävien lukukirjan kevätkehykseen oppilas voi piirtää tai kirjoittaa oman pääsiäis- tai kevättarinan. Lukukirjan monisteessa on myös väritystehtävä pikkunoidasta.

Ulkoilua kevätseurantalomakkeen kanssa

Kevätaurinko houkuttelee havainnoimaan lähiympäristöä. Lumen sulamisen jälkeen kasvit alkavat kasvaa ja muuttolinnut palaavat. Ympäristöopin Kätkö-sarjan seurantalomakkeen kanssa kevään ensimerkkien seuraaminen on helppoa ja hauskaa.

Lukupuut vihertämään

Keväällä riittää lukuvaloa. Äidinkielen ja kirjallisuuden Huima 4 -oppimateriaalin lukupäiväkirjaan oppilaat voivat kirjoittaa kirjan nimen ja värittää puita sitä mukaa, kun saavat kirjoja luettua. Kuka saa eniten puita vihertämään huhtikuun loppuun mennessä? Jos kiinnitätte lukupäiväkirjat seinälle, voivat oppilaat poimia kirjaideoita toistensa päiväkirjoista.

Pirteä pääsiäiskana huopakankaasta

Kot, kot! Pirteän pääsiäiskanan voi  ommella ompelukoneen sijasta helposti myös käsin. Kanasta saa pienen pehmolelun täyttämällä sisuksen ja ompelemalla alaosan kiinni.

Ilon kukat

Oppilaat voivat askarrella uskonnon Aarre-sarjan vinkin mukaan iloisen kukkakortin. Pop up -kortti toimii myös kauniina pöytäkoristeena.

Sanoma Pron askarteluvinkki pääsiäiseen: Värikkäät tipuset

Värikkäät tipuset

Värikkäiden pääsiäislintujen jalkoja koristavat itse tehdyt paperisäärystimet, jotka on kieputeltu värikkäistä aikakauslehtipapereista. Lintujen askartelussa voi hyödyntää kierrätysmateriaaleja, kuten langan- ja nauhojen pätkiä, lahjapaperin ja tapetin palasia.

Pääsiäispupu tupsuista

Villalangasta voi askarrella pääsiäispupun tupsutyönä. Pörröisen pupun ohje on alakoulun käsityön Kisälli-materiaalista.

 

Aurinkoista pääsiäistä ja värikästä kevättä!

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opevinkit

Poimi Ystävien aapisen vinkit koulun tutustumispäivään

Opevinkit

Opevinkit vappuun valmistautumiseen

Opevinkit

Alakoulun opevinkit lukuvuoden loppuun