3

Opevinkit

Millin joulukalenterit luovat joulun tunnelman jokaiselle luokalle

Ope, montako päivää jouluun vielä on? Joulunodotus on mieluinen laskuharjoitus oppilaille. Päivä kerrallaan yksi vuoden odotetuimmista juhlista tulee lähemmäs. Matematiikan Millin joulukalentereista avautuu päivittäin lisää joulutunnelmaa koko luokalle.

Matematiikan Milli-sarjassa joulua odotetaan Milli-robotin ja tämän kaverusten kanssa. Verkkosivuiltamme löytyvistä kalentereista pääsette luokan kanssa seuraamaan, miten joulumieli ottaa valtaansa koko Millin matematiikkatalon.

Joulukalentereita on kolme. Alkuopetuksen joulukalenterissa saatte kuunnella oppilaiden kanssa, miten Milli ystävineen valmistautuu jouluun. 1.–2. luokille sopivassa tarinassa joulua valmistellaan perinteisin menoin.

3.–4. ja 5.–6. luokkien hauskoissa kalentereissa oppilaat pääsevät tutkimaan kiehtovia kuvia matematiikkatalon ylemmistä kerroksista. Miten kuvan tarina muuttuu luukuista avautuvien uusien kuvien myötä? Se selviää luukku luukulta.

Kurkista Millin joulukalentereihin

 

Näin käytät kalentereita

Joulukalenterit eivät sisällä laskutoimituksia. Sen sijaan ne kasvattavat joulun odotuksen kertoimia. Halutessaan alkuopetuksen oppilaat voivat kurkata ylempien luokkien joulukalentereita ja päinvastoin. Joulukalenterit ovat kaikille avoimia, ja niiden kanssa voi odottaa joulua, vaikka luokka ei olisikaan Milli-sarjan käyttäjä.

Alkuopetuksen kalenterissa luukkuja voi avata ja sulkea itse. Luukku sulkeutuu, kun luukussa oleva tarina on kuunneltu. Tällöin kuva näkyy aina kalenterin avautuessa ehjänä kokonaisuutena.
3.–4. ja 5.–6. luokkien kalentereissa opettajalta kysytään linkin avautumisen yhteydessä, minkä luukun tämä haluaa avata seuraavaksi. Jos opettaja valitsee, että haluaa jatkaa luukusta kolme, myös kaksi edeltävää luukkua avautuu automaattisesti. Näin luokassa päästään jatkamaan siitä, mihin on viimeksi jääty.

Missään kalenterissa ei ole mahdollista avata luukkuja etukäteen, sillä ne on ajastettu joulukuun päivämäärien mukaan 17.12. saakka. Sen jälkeen kaikki loput luukut on mahdollista avata samalla kertaa, jotta kalenteri ehditään käydä loppuun ennen joululoman alkua.

Tallenna tämä sivu selaimesi kirjanmerkkeihin, jolloin löydät sen helposti, kun on aika avata uusi luukku.

Joulukalenterien kuvitukset ovat loihtineet Noora Katto ja Juha Koivusalo.

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opevinkit

Milli-robotin terveiset oppilaille ja vinkit alkuvuoteen

Inspiraatiota opetukseen

Näin Milli-sarjan kuvitus syntyi

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki alakouluun: Milli-läksymerkki