3

Inspiraatiota opetukseen

Lokakuun tehtävä: taiteile Bingel-avatarille ystävä

Avatarin ystävä voi olla vaikka lemmikki tai uusi avatar-hahmo. Voit toteuttaa tehtävän esimerkiksi askarrellen tai piirtäen. Kolme mielenkiintoisinta työtä palkitaan!

Bingel on Suomen ensimmäinen opetussuunnitelman mukainen pelimaailma, jossa oppilaat tekevät Sanoma Pron alakoulun oppimateriaalisarjoihin pohjautuvia harjoituksia.

Kullakin oppilaalla on Bingelissä oma avatarhahmo, joka motivoi harjoittelemaan tehtäviä: omaa avataria voi muokata uusilla vaatteilla, hiuksilla ja muilla lisävarusteilla, joita voi hankkia tehtävistä saaduilla ping-ping-pisteillä.

Bingelin 5-vuotissynttäreitä juhlitaan lokakuussa askartelun ja piirtämisen parissa. Oppilaat pääsevät osallistumaan Bingelin kehitykseen suunnittelemalla avatarille ystävän.

Näin osallistut

Tehtävänä on suunnitella Bingel-avatarille ystävä, joka voi olla esimerkiksi lemmikki tai toinen avatar-hahmo. Suunnittelun voi toteuttaa askarrellen, piirtäen tai muulla luovalla tavalla. Ota valmiista teoksesta kuva ja lähetä se yhdessä opettajan kanssa:

Kilpailun osallistumisaika on päättynyt. Voittajiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä. 

Lähetä kuva 29.10.2021 mennessä. Samalla lomakkeella voi myös lähettää opettajan johdolla kuvia usean oppilaan teoksista. Tässä tapauksessa opettaja liittää kuvat samaan tiedostoon (word, pdf). Lomakkeella voi myös kertoa lisätietoja avatarin ystävästä.

Palkitsemme kolme mielenkiintoisinta työtä Bingel-aiheisella palapelillä. Yhden palkinnon arvo on 20 euroa. Ilmoitamme voittajat heidän opettajilleen. Kuvat voittajien töistä ja heidän nimensä voidaan julkaista myöhemmin Bingel 5 vuotta -sivuilla. Voittajatyöt huomioidaan myös myös Bingelin kehityksessä: joku päivä avatarille suunniteltu ystävä tai sen saattaa löytyä ihan oikeasta Bingel-maailmasta.

Jokaisen oppilaan oma työ on uniikki, ja voittajien valitseminen on varmasti haastavaa. Tuomaristoon kuuluu edustajat Sanoma Pron Bingel-, Design- ja Markkinointi-tiimeistä.

Kilpailun säännöt löydät täältä.

 

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Digitaalisuus opiskelussa

Bingelissä oppiminen on hauskaa – Tutustu Bingeliin veloituksetta

Digitaalisuus opiskelussa

Bingel-maailmassa vietetty aika on opettavaista

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki alakouluun: Bingel-hahmolle koti