3

Opevinkit

Juhlista ystävänpäivää Ystävien aapisen tapaan!

Juhli ystävänpäivää kuten Aamos, Ulla ja Papu!

Ystävänpäivän pöffinssit

Mikä maistuisikaan ystävänpäivänä paremmalta kuin ystävien kesken jaetut pöffinssit? Kuunnelkaa Arttu-sovelluksen avulla Vuokko Hovatan lukema tarina ystävänpäivästä (sivu 162). Tutkikaa yhdessä, miten Ystävien aapisen herkulliset ystävänpäivän pöffinssit leivotaan. Ohjeen lopussa on muutamia tehtäviä tekstin tutkimiseen. Herkkusuut voivat myös testata ohjetta!

Ystävänpäivän leikki

Ystävänpäivänä on hauska leikkiä yhdessä. Ystävien aapisen Opettajan opas 1A:ssa on ohje Vettä kengässä -leikkiin. Leikkijät jaetaan kahteen yhtä suureen ryhmään, joista toinen menee ulos luokasta. Sisälle jääneille valitaan kullekin ystävä ulkona olevista. Ulkona olevat tulevat yksi kerrallaan sisälle ja kysyvät joltakin Oletko ystäväni? Jos kysyjä esittää kysymyksen henkilölle, joka ei ole valinnut häntä ystäväkseen, sanotaan vettä kengässä ja kysyjän on hypittävä yhdellä jalalla luokasta ulos. Jos hän kysyy oikealta ihmiseltä, sanotaan olen ja kysyjä saa jäädä sisälle. Kun kaikki ovat löytäneet parinsa, leikki alkaa alusta ja joukkueet vaihtavat paikkoja.

Ystävien konsertti

Tulevana ystävänpäivänä Musiikkitalo täyttyy Ystävien lukukirjan tunnelmasta, sillä järjestämme jo toista kertaa Ystävien konsertin.

Konsertissa Kaverit-orkesteri esittää Ystävien lukukirjan suosituimpia lauluja, joiden välissä Vuokko Hovatta kertoo Anneli Kannon kirjoittaman tarinan Papun, Ullan ja Aamoksen kaipuusta Kruu-ystäväänsä kohtaan. Lavalla esiintyy myös valovoimainen Sunan koulun kuoro. Konsertti kestää noin 45 minuuttia.

 

Konserttia odotellessa voitte kuunnella ihanan Ystävien laulun alla olevalta videolta tai Arttu-sovelluksen avulla.  Laulun sanat löydät tästä »


Näin voit kokeilla Arttu-sisältöjä

Arttu-sovellus on ilmainen ja voit ladata sen sovelluskaupasta. Avaa Arttu-sovellus ja hae sieltä Ystävien aapinen painamalla yläkulman rastia. Valitse Ystävien aapinen ja katso matkapuhelimella pdf-tiedostoa. Arttu tunnistaa sisällön ja kuvaan ilmestyy sininen kuvio. Painamalla tätä kuviota sisältö avautuu.

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Ajankohtaista

Ystävien aapisen rakastetut laulut saivat oman konsertin – katso tallenne

Inspiraatiota opetukseen

Ystävien lukukirjan valloittavat tarinat ihastuttavat ja keräävät kiitosta

Tulevaisuuden taidot

Ystävien aapinen luo vahvan pohjan tunne- ja vuorovaikutustaidoille