3

Kone- ja tuotantotekniikka

Monipuoliset oppimateriaalit opetukseen ja opiskeluun

Kun käytät opetuksessasi oppimateriaalejamme, voit luottaa, että opiskelijasi saavat kattavat tiedot. Kaikki aineistomme ovat saatavilla sekä painettuina että digitaalisina Kampus-alustallamme. Vuoden 2020 aikana erityisesti digitaaliset oppimateriaalimme nousivat etäopetuksessa suosioon monella tekniikan alalla.

Osassa painetuista oppikirjoistamme on mukana myös monipuolisia Arttu-digiaineistoja, muun muassa havainnollistavia videoita, joita voi käyttää mobiililaitteilla – ilman lisämaksua. Pääset hyödyntämään digitaalisuutta opetuksessasi, valitset sitten painetun tai digitaalisen vaihtoehdon. Uutena ominaisuutena olemme tuoneet digiaineistoihimme mahdollisuuden kuunnella kirjan äänikirjana. Toistaiseksi kuunneltavissa on Koneistustekniikka-kirja. 

Uusi mallimme tekee oppimateriaalin hankinnan helpoksi!

Oppimateriaalimme ovat saatavilla painettuina ja digitaalisina. Tarjoamme nyt myös houkuttelevasti hinnoiteltuja digipaketteja, joiden avulla oppilaitos voi hankkia helposti ja kustannustehokkaasti digilisenssit opiskelijoille ja opettajille.  

Ammatillisen koulutuksen lisenssit ovat nyt joustavia

Kone- ja tuotantotekniikan oppimateriaalit ovat saatavana oppilaitoslisensseinä.  
Digimateriaalit ovat saavuttaneet suuren suosion ja tarjonneet oppilaitoksille myös ratkaisun etäopetuksen järjestämiseen.

Oppilaitos hankkii jokaiselle opiskelijalle oman lisenssin. Lisenssit jaetaan opiskelijoille Sanoma Pron tunnushallinnassa. 

Lisenssin voimassaoloaika alkaa siitä, kun lisenssi jaetaan opiskelijalle tai opiskelijan aiempi lisenssi on päättynyt. Lisenssejä on kahta pituutta 12 kuukautta ja 6 kuukauttaJoustavia lisenssejä on saatavilla digikirjoista ja opiskelijan digitehtävistä.

Digituotteita käytetään Sanoma Pro Kampuksessa. Oppilaitoslisenssi pitää sisällään kyseisen digikirjan mahdollisine lisäaineistoineen.

.

Digipaketit

Digipaketti on sujuva ja kustannustehokas tapa hankkia opiskelijan käyttöön Sanoma Pron pakollisten opintojen oppimateriaalit. Opettaja ja opiskelija saavat käyttöönsä laadukkaat tutkinnon perusteiden mukaiset digitaaliset oppimateriaalit. Digipaketin oppimateriaaleja käytetään Sanoma Pron helppokäyttöisellä ja jatkuvasti kehittyvällä Kampus-alustalla. Digipaketin lisenssi sisältää kaikki kyseisen paketin tuotteet.  Opiskelija saa käyttöoikeuden samanaikaisesti koko digipakettiin. Käyttöoikeuden voi jakaa opiskelijalle koska vain lisenssin voimassaoloaikana.
 
Kone- ja tuotantotekniikan digipaketti sisältää:

 • Konetekniikan perusteet
 • Tekniset piirustukset: Konetekniikka. 

Näin hankit Sanoma Pron oppimateriaalit

Oppimateriaalien hankintakanavat:

 • Oppilaitokset voivat hankkia kaikki oppimateriaalit – painetut oppikirjat, lisenssit ja digipaketit välittäjiltä, kuten Kirjavälityksestä tai Kirjastopalvelusta, sekä Sanoma Pron verkkokaupasta.
 • Kuluttajat – esimerkiksi opiskelijat, joille oppilaitos ei hanki oppimateriaalia – voivat ostaa digikirjat ja painetut kirjat edelleen Sanoma Pron verkkokaupasta. Painettuja kirjoja on myynnissä myös jälleenmyyjillä. Oppilaitoslisenssien, digipakettien ja painettujen kirjojen tilaaminen oppilaitokselle:

 • Jokaiselle lisenssiä käyttävälle opiskelijalle pitää tilata oma lisenssi.
 • Oppilaitoslisenssi ja digipaketti avataan Sanoma Pron alustalla siihen toimipisteeseen, johon tilaus on tehty.
 • Lisenssiä ei voi siirtää toiseen toimipisteeseen, mutta opiskelijalle jaettu lisenssi seuraa opiskelijaa, vaikka opiskelija vaihtaisi toimipistettä tai oppilaitosta.
 • Painetut kirjat toimitetaan siihen oppilaitoksen toimipisteeseen, johon ne on tilattu.
 • Oppilaitos jakaa oppilaitoslisenssin ja digipaketin lisenssioikeuden erikseen opiskelijoille Sanoma Pron alustalla.
 • Sinulla on 30 päivää aikaa perua jakaminen, jos jaoit lisenssin vahingossa väärin tai lisenssin saanut opiskelija peruikin osallistumisensa. Kun 30 päivää on umpeutunut, lisenssi katsotaan käytetyksi, eikä sitä voi tämän jälkeen palauttaa tai siirtää toiselle opiskelijalle.
 • Yksittäislisenssit voimassa joustavasti koko lukuvuoden ajan, joko 12 kuukautta tai 6 kuukautta.

Ajankohtaista