3

Opevinkit

Vinkit lukutaidon kehittämiseen

Vahva lukutaito on pohja kaikelle oppimiselle. Nappaa valmiista opevinkeistä omalle luokallesi sopivat!

Rakas päiväkirja!

Päiväkirja on uskollinen ystävä ja muistojen aarrearkku. Apilatien kaverukset antavat neuvoja, millaisista asioista päiväkirjan kirjoittamisen voi aloittaa. Printtaa tästä oppilaillesi harjoitus.

Äänet sanoiksi

Miltä kuulostaa, kun lintu laulaa tai pelti paukahtaa? Pohtikaa S2-oppilaiden kanssa, miten äänitehosteet muutetaan sanoiksi. Apilatien lukukirjan 2A -harjoitusvihkon tehtävä kasvattaa sanavarastoa.

Mennään kirjastoon!

Kirjastoretki kannattaa aina! Huima 3 -oppikirjan valmiin tehtävälistan avulla oppilaat tutustuvat pohtimisen ja toiminnan kautta kirjastoon aivan uudella tavalla.

Kuvien lukeminen kehittää monilukutaitoa

Huima-sarjassa harjoitellaan monipuolisesti monilukutaitoa. Nappaa tästä Huima 3 -tehtäväkirjan valmis tehtäväpohja oppilaillesi ja pyydä heitä tuomaan mieluinen kuva mukanaan seuraavalle tunnille, jossa kuvaa tulkitaan.

Ikioma lukupäiväkirja

Lukupäiväkirjaan kirjoitetaan lukemisesta syntyneitä ajatuksia. Sen voi tehdä kukin omalla tyylillään. Pyydä oppilaitasi tuomaan mukaan tunnille oma lempikirja, tai valitkaa yhdessä uudet koulun kirjastosta. Luokkaan voi tuunata omat lukunurkkaukset, joissa lukemiseen on helppo uppoutua. Välkky 5:n ikioma lukupäiväkirja tarjoaa kattavat ohjeet lukuhavaintojen ylöskirjaamiseen.

Tervetuloa tutkijoiden tiimiin

Mitä monipuolisempia tekstejä lukee, sitä paremmaksi lukijaksi kehittyy. Siksi Välkky 6 -materiaaliin on laadittu vinkkilista kriittisille lukijoille. Heittäkää tutkijan viitta yllenne ja hyödyntäkää listaa esimerkiksi kevään viimeiseen isoon projektiin.

Avainsanat: Alakoulu Huima Lukutaito
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Hyvän kirjoitustaidon pohjalla on hyvä lukutaito – lue asiantuntijan vinkit lukemisen ja kirjoittamisen kehittämiseen

Ajankohtaista

Read Hour – tunti, jolloin koko Suomi lukee

Opevinkit

Oppi&ilo: Kirjaimet ja sanat tutuksi – ensiaskeleet lukemaan oppimiseen