3

Tekijämme

Tutustu Moodi Pitkä matematiikka -sarjan tekijöihin

Moodi-sarja on tehty viiden ammattilaisen voimin.

Jukka Harsunkorpi

Jukka Harsunkorpi opetti aiemmin matematiikkaa Lohjan Yhteislyseon lukiossa yli 25 vuotta ja toimii tällä hetkellä päätoimisena tietokirjailijana. Jukka etsii mieluiten vastausta miksi-kysymykseen, koska sen jälkeen on mahdollista ratkaista miten-ongelma. Jukan mielestä oppikirjan tekemisessä on paljon samaa kuin itse oppimisessa: koko ajan oivaltaa uutta ja huomaa selviävänsä uusista haasteista. Motivoitunut, osaava ja luotettava työryhmä on hänelle ehdoton kannustaja oppimateriaalin tekemisessä. Jukka on aiemmin ollut mukana tekemässä Pyramidi- ja Pitkä Tekijä -oppikirjasarjoja.

Paavo Heiskanen

Paavo Heiskanen on matematiikan opettaja ja apulaisrehtori Kuopion Lyseon lukiossa. Hän on tekijänä pitkän ja lyhyen matematiikan Moodi-sarjassa sekä yhteisen opintojakson Unioni-oppimateriaalissa. Paavon mielestä laadukas oppimateriaali syntyy luovan, asiantuntevan ja kokeneen tekijäryhmän sekä Sanoma Pron ammattilaisten yhteistyönä. Hän nauttii saadessaan olla mukana kehittämässä pedagogisesti mielekkäitä ja opiskelijoita innostavia matematiikan oppimateriaaleja. Opetustyössä Paavon mielestä parasta on vuorovaikutus opiskelijoiden kanssa ja opiskelijoiden onnistumisen elämykset.

Mika Leikas

Mika Leikas opettaa matematiikkaa Kuopion aikuislukiossa ja Kallaveden lukiossa Kuopiossa.  Mikasta oppimateriaalien tekemisessä parasta on yhteistyö erinomaisen tekijäryhmän kesken. Hänestä kokemusten ja mielipiteiden vaihto auttaa kehittämään omaa työskentelyä ja samalla tuottamaan kaiken tasoisille opiskelijoille sopivaa monipuolista materiaalia. Matematiikan opettajana Mika yrittää aina korostaa pitkäjänteisen työnteon merkitystä. Asiat harvoin selviävät heti ensikohtaamisella, mutta jos sitkeästi jaksaa harjoitella, palaset alkavat loksahdella paikoilleen. Hän huomauttaa, että kun jonkun aiemmin opinnoissa vastaan tulleen asian lopulta ymmärtää, se antaa intoa uuden opiskeluun.

Miia-Maarit Saarelainen

Miia-Maarit Saarelainen on matematiikan ja tietotekniikan opettaja Kuopion Lyseon lukiossa. Pitkän matematiikan ja tietotekniikan lisäksi hän opettaa matematiikkaa kansainvälisellä IB-linjalla. Miia-Maaritin mielestä parasta oppimateriaalien laatimisessa on yhteistyö ja vuorovaikutus asiantuntevien oppikirjailijoiden kanssa. Hän kokee, että ilman tekijäryhmän jatkuvaa ja rakentavaa palautetta ei voisi syntyä erinomaisia oppimateriaaleja. Opettajana Miia-Maarit nauttii opiskelijoiden innostamisesta ja kannustamisesta kohti heidän omia päämääriään.

Jorma Tahvanainen

Jorma Tahvanainen opettaa matematiikkaa ja fysiikkaa Otaniemen lukiossa Espoossa. Opetustyössä Jormalle on tärkeää tukea opiskelijoita heidän omilla oppimisen poluillaan. Siksi hän haluaa olla tekemässä oppimateriaalia, jota erilaiset oppijat voivat käyttää. Jorma toteaa, että oppimateriaalin tekeminen on monen vuoden mittainen keskeytymätön urakka. Sen tekee Jormalle palkitsevaksi innoittava asiantuntijaryhmä, joka yhdessä etsii ratkaisuja opettamisen haasteisiin.

Kenelle: Opettajat