3

Tekijämme

Tutustu Allihopa!-sarjan tekijöihin

Allihopa!-sarjan tekijäryhmä koostuu kolmen ammattilaisen joukosta!

Kaarina Ostrow, Johanna Andtsjö ja Aili Sinisalo

Johanna Andtsjö

Johanna Andtsjö opettaa suomea toisena kotimaisena kielenä Sipoossa. Hän on koulutukseltaan myös ruotsin ja englannin kielen opettaja. Johannaa motivoi oppikirjailijana oman pedagogisen ajattelun kehittäminen ja halu hyödyntää sitä uusilla tavoilla. Johannasta oppimisessa hienointa on se, kun oppilaat uskaltavat heittäytyä ja käyttää vierasta kieltä, ja se, kun he huomaavat tositilanteissa osaavansa enemmän kuin luulevat. Virheitä ei tarvitse pelätä, sillä niiden kautta oppii. Johanna haluaa saada oppilaat innostumaan ruotsin kielestä tuomalla oppimateriaaleihin iloa ja väriä sekä kieltä, jonka saa nopeasti käyttöön omassa elämässä. Lisäksi oppilaiden pitää Johannan mielestä saada tutustua ruotsalaiseen ja suomenruotsalaiseen kulttuuriin, sillä se hälventää ennakkoluuloja ja alentaa kynnystä tutustua lisää.

Katarina Liljeqvist

Katarina opettaa ruotsia ja englantia Rantakylän normaalikoulussa Joensuussa. Lisäksi hän opettaa ruotsin perusopintoja Mikkelin kesäyliopistossa. Katarinaa kiinnostaa jatkuva itsensä ja opetuksen kehittäminen. Myös opettajaksi opiskelevien ohjaaminen ja oppijoiden motivoiminen ovat hänellä lähellä sydäntä. Katarinan mielestä hienointa opettamisessa on oppilaiden kanssa yhdessä koetut ahaa-elämykset. Hänen mottonsa tulee Les Brownilta: Sinun ei tarvitse olla loistava voidaksesi aloittaa, mutta sinun täytyy aloittaa voidaksesi olla loistava.

Kaarina Ostrow

Kaarina Ostrow on opettajana Kirkkonummella, missä hän opettaa englantia ja ruotsia. Oppimateriaalin tekijänä Kaarinaa motivoi halu antaa oma panos oppimateriaalien kehittämiseen, uusien asioiden kokeileminen sekä oman opettajuuden kehittäminen. Oppimisessa hienointa hänestä on nähdä jo tuttujen asioiden avautuminen uudella tavalla uusien tietojen ja taitojen kautta. Kaarinan motto kielten oppimiseen on “The Power of Yet” (Carol Dweck).

Aili Sinisalo

Aili Sinisalo toimii ruotsinopettajana yhtenäiskoulussa Helsingissä. Erilaiset, eri-ikäiset ja erilaisista kielellisistä taustoista tulevat oppilaat innostavat Ailia ja haastavat kehittämään ja kehittymään joka päivä. Ailin mukaan oppikirjan tekeminen on tarjonnut hienon tilaisuuden tähän kehittämiseen ja kehittymiseen. Kielen oppiminen on kommunikoinnin oppimista, ja siinä meistä kukaan ei ole koskaan valmis, onneksi.

Avainsanat: Alakoulu Ruotsi Allihopa!
Kenelle: Opettajat