3

Digitaalisuus opiskelussa

Tammikuun Bingel-tehtävä: suunnittele ja askartele geometrinen rakennelma

Bingel-juhlasaarelta löytyy paljon kiehtovia rakennuksia ja rakennelmia. Tutustukaa geometrian muotoihin ja askarrelkaa jokin saarelta löytyvä rakennelma. Kolme luovinta toteutusta palkitaan!

Bingel on Suomen ensimmäinen opetussuunnitelman mukainen pelimaailma, jossa oppilaat tekevät Sanoma Pron alakoulun oppimateriaalisarjoihin pohjautuvia harjoituksia ja keräävät samalla avatar-hahmoilleen pisteitä.

Milli-sarjan Bingel-tehtävät tuovat pelillisyyttä matematiikan harjoitteluun. Tehtäviä on saatavilla jokaiseen Milli-oppimateriaaliin kunkin luokka-asteen omalla Bingel-saarella. Tehtävät on lajiteltu oppikirjan jaksojen mukaisesti, ja harjoituksia on tarjolla jokaisen oppitunnin aiheisiin. Automaattisen tarkistuksen avulla oppilas saa onnistumisestaan välittömän palautteen. Motivoiva Bingel ohjaa harjoittelua sisäänrakennetun adaptiivisuuden avulla.

5-vuotiasta Bingeliä juhlitaan tammikuussa geometristen askartelujen parissa. Nyt on aika tutkia juhlasaaren kuvaa tarkemmin.

Näin osallistut

Tutki Bingel 5 vuotta -juhlajulistetta. Valitse juhlasaarelta rakennus tai rakennelma, josta toteutat taideteoksen. Rakennus voi olla myös Millin matematiikkatalo. Valitse toinen alla olevista työtavoista:

  1. Leikkaa paperista geometrisia kuvioita, esimerkiksi kolmioita, nelikulmioita ja ympyröitä. Sommittele kuviot paperille rakennuksen muotoon ja liimaa ne paikoilleen.
  2. Käytä rakentamiseen geometrisia kappaleita. Voit käyttää kierrätysmateriaaleja tai arkisia esineitä.

Ota valmiista teoksesta kuva ja lähetä se yhdessä opettajan kanssa kilpailuun täällä »
Kilpailu on päättynyt ja voittajille ilmoitettu henkilökohtaisesti. 

Lähetä kuva 31.1.2022 mennessä. Samalla lomakkeella voi lähettää opettajan johdolla kuvia usean oppilaan teoksista. Tässä tapauksessa opettaja liittää kuvat samaan tiedostoon (word, pdf).
Palkitsemme kolme mielenkiintoisinta työtä Bingel-aiheisella palapelillä. Yhden palkinnon arvo on 20 euroa. Ilmoitamme voittajat heidän opettajilleen. Kuvat voittajien töistä ja heidän nimensä voidaan julkaista myöhemmin Bingel 5 vuotta -sivuilla.

Kilpailun säännöt löydät täältä.

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Digitaalisuus opiskelussa

Näin Bingel-pelimaailma toimii – Katso esittelyvideot

Digitaalisuus opiskelussa

Bingel-maailmassa vietetty aika on opettavaista

Askarteluvinkit

Näin rakennatte luokkaanne omat Milli-robotit