3

Silmu

Silmu houkuttelee yläkoulun oppilaan mukaan biologian ihmeelliseen maailmaan

Sarjan esittely

Silmu tuo luonnon luokkaan!

Upea piirroskuvitus ja huolellisesti laadittu teksti herättävät oppilaiden uteliaisuuden biologiaan ja helpottavat ydinasioiden oppimista.  Suomen upea luonto ja lajisto tulevat Silmun kautta oppilaille tutuksi. Luontoon ja ilmiöihin tutustutaan monipuolisten tehtävien, kuten erilaisten tutkimus- ja maastotehtävien, avulla. Keskeiset ihmisen rakenteen ja elintoimintojen sekä perinnöllisyyden ja evoluution perusteet on helppo oppia Silmun avulla. 

Selkeä rakenne 

Silmu-sarjan käyttäminen on opettajalle selkeää, ja sen avulla on mahdollista toteuttaa uuden opetussuunnitelman mukaiset sisältö-, taito- ja arviointitavoitteet. Looginen rakenne ja pedagogiset elementit keventävät opettajan työtä merkittävästi vapauttaen aikaa olennaiseen – opettamiseen ja oppilaiden ohjaamiseen. 

Vaivatonta eriyttämistä 

Silmu-sarjan runsas ja monipuolinen materiaali mahdollistaa eriyttämisen vaivattomasti ja siten, ettei se lisää opettajan työmäärää. Jokaisesta luvusta on oma eriyttävä tekstinsä, jolloin oppilas voi perehtyä aiheeseen oman oppimistasonsa mukaisesti. Tehtäviä on runsaasti, mikä myös helpottaa eriyttämistä.  

Monipuolisia opetusvinkkejä 

Silmu tarjoaa opettajalle erilaisia opetusvinkkejä aiheiden käsittelyyn. Alias- ja tietovisakortteja voi hyödyntää asioiden kertaamisvaiheessa. Sarjassa on kattava koetehtäväpankki, lukukohtaisia kertaustehtäviä, labraharjoituksia sekä tehtäväkirja.

Silmu -sarjan vahvuudet

  • sopivan mittaiset ja tiiviit tekstit 
  • hieno kuvitus, upeat lajitaulut 
  • runsaasti tehtäviä, paljon tutkimalla oppimista 
  • eriyttäminen helppo toteuttaa oppilaan yksilöllisen tarpeen mukaan 
  • monipuoliset opetusvinkit 
  • kattava koetehtäväpankki.

Tekijät

Sanna Alho, Jarkko Hovilainen, Annika Laitakari, Miikka Metsola, Päivi Männistö, Elina Puolakka-Aarikka, Lassi Suominen ja Mervi Viipuri

Kaikki opettajan digimateriaalit nyt samassa paketissa

Yksinkertaistimme opettajan digimateriaalien hankintaa ja hinnoittelua. Saat kaikki oppimateriaalisarjaan sisältyvät opettajan digimateriaalit käyttöösi yhdellä lisenssillä.

Silmu-sarjan opettajan digimateriaalien lisenssiin sisältyvät:

  • digiopetusmateriaali
  • tulostettavat kokeet
  • äänitiedostot.

​Tilaa opettajan digimateriaali suoraan välittäjältä tai sähköpostitse asiakaspalvelustamme (asiakaspalvelu@sanomapro.fi).

Tutustu käyttäjäetuihin ja hinnastoon »

Painetut materiaalit

Silmu-sarjan painettuja materiaaleja ovat oppilaan kirja ja tehtäväkirja: 

Digitaaliset materiaalit

Silmu-sarjan digitaalisiin materiaaleihin kuuluvat oppilaan digikirja ja opettajan digiopetusmateriaali. Sähköisinä materiaaleina ovat opettajan aineisto ja tulostettavat kokeet. Tulostettavissa kokeissa opettaja voi koota kokeen eritasoisista tehtävistä ja halutessaan laatia siihen myös omia tehtäviä.

Oppilaan digikirjasta löytyy monia ominaisuuksia, joita painetussa oppikirjassa ei ole. Digikirjan jokaisen luvun voi kuunnella luettuna. Digikirjassa on luvuittain ja kappaleittain muistiinpanomahdollisuus. Jokaisessa luvussa on tehtäviä, joista saa heti palautteen niiden tekemisen jälkeen. Osa tehtävistä vaatii omaa tekstin tai piirroksen tuottamista. Oppilaan itsearviointiosioissa oppilas arvioi omia tietojaan ja taitojaan aina opiskelemansa jakson jälkeen.

Opettajan digiopetusmateriaali sisältää runsaasti aineistoa opetuksen tarpeisiin – opetusvinkkejä, monisteita, dioja, eriyttävää materiaalia, lisätehtäviä sekä oppikirjan ja tehtäväkirjan tehtävien ratkaisut.

 

Tutustu ja lue lisää

Uusi OPS ja Silmu

Uuden OPSin tavoitteet ja miten Silmu vastaa niihin.

Lue lisää