3

Plan D yläkouluun

Toimiva ja innostava kokonaisuus saksan opiskeluun yläkoulussa!

Plan D – saksan taitajaksi mutkattomasti

Plan D on innostava sarja B2-saksaan yläkoulussa. Plan D -oppimateriaalisarja tukee ajankohtaisilla sisällöillään oppimista ja rohkaisee tehtävissään käyttämään saksan kieltä. Tarinan yllätykselliset käänteet ja rullaava dialogi pitävät mielenkiinnon yllä ja houkuttelevat tutustumaan saksankieliseen maailmaan. Kulttuuritietous tulee esiin kivalla tavalla nuorten näkökulmasta, ja sisällöt tukevat kieli- ja kulttuuriosaamisen vahvistamista.

Plan D 1−2

Ensimmäisen kurssin tarina johdattaa suomalaisen Erkan Wiesbadeniin Scharf auf Kochen -kokkikisaan samaan joukkueeseen saksalaisen Hannan ja itävaltalaisen Stefanien kanssa. Nuoret tapaavat, tutustuvat toisiinsa, käyvät aamiaisella, juttelevat koulusta, kokkaavat … Eikä kommelluksiltaan voi välttyä! Mutta mitenhän heidän käy kilpailussa?

Toinen kurssi alkaa Wienistä puoli vuotta kilpailun jälkeen. Stefanie voittaa radion tietovisassa kahden hengen matkan Berliiniin, ja jotain tekemistä myös Suomella ja Erkalla on voiton kanssa. Kurssin aikana päästään Stefanien ja Hannan reissuseuraksi kiehtovaan pääkaupunkiin: käyttämään julkista liikennettä, kirjautumaan hotelliin, vaateostoksille ja ravintolaan.

Plan D -sarjan vahvuudet

  • Tarina on positiivinen ja koukuttava, ja keskipisteenä on viestinnällisyys.
  • Kielioppi on esitetty selkeästi ja tehokkaasti.
  • Opittuja asioita kerrataan.
  • Kulttuuritietous välittyy nuoren näkökulmasta.
  • Fokus on perusasioissa, ei poikkeuksissa.

Tekijät
Plan D 1–2: Mika Haapala, Virpi Hatakka, Mikko Kervinen, Hanna Pyykönen ja Roman Schatz

Tuotteet

Painetut materiaalit

Yläkoulun Plan D -sarjan painettuihin materiaaleihin kuuluu Plan D 1−2 oppikirja.

Digitaaliset materiaalit

Plan D -sarjan digitaalisiin materiaaleihin kuuluvat digikirjat, digiopetusmateriaalit, äänitiedostot ja Kompassi-digikokeet.

Digikirjat

Digikirjat sisältävät tekstit ja harjoitukset sekä niihin liittyvät audiovisuaaliset materiaalit. Digiharjoitukset ovat osittain itsestään tarkistuvia, joten oppilas saa heti palautteen suorituksestaan.

Sarjan digikirjoihin sisältyy Ohjaamo. Opettajan on helppo seurata oppilaskohtaisia tai koko ryhmän suorituksia Ohjaamon avulla. Myös oppilas voi seurata edistymistään Ohjaamossa.

Digiopetusmateriaali

Plan D -sarjan digiopetusmateriaali on kattava idea- ja materiaalipankki opettajalle. Kaikki opettajan tunnilla tarvitsema materiaali löytyy samasta paikasta. Aineisto sisältää oppikirjojen tekstit, kuvat, sanastot, tehtävät ratkaisuineen ja äänitteet sekä opettajan aineiston vinkkeineen ja lisäaktiviteetteineen.

Kokeile Plan D 1-2 digiopetusmateriaalin demoa »

Kokeet

Sarjaan kuuluvat Kompassi-digikokeet sekä suulliset kokeet. Kompassi-digikokeet mahdollistavat täysin digitaalisten kokeiden järjestämisen. Opettaja voi käyttää valmiita tehtäviä tai laatia omia tehtäviä mallipohjiin.

Arttu

Arttu-sovelluksella voi katsoa ja kuunnella painettuihin kirjoihin liittyvät videot ja äänisisällöt suoraan mobiililaitteella ilman kirjautumista. Sovellus toimii yleisimmin käytetyissä älypuhelimissa ja tableteissa.

Sanastot-sovellus

Sanastot-sovelluksen avulla voi harjoitella kappale- ja teemasanastoja kätevien kääntökorttien avulla. Sovelluksessa on myös aakkosellinen sanasto, joka kattaa kaikki sarjan sanastoissa olevat sanat.

Ilmestymisaikataulu

Plan D 1-2 painettu oppikirja, ilmestyy 01/2023
Plan D 1 -digikirja, ilmestyy 01/2023
Plan D 2 -digikirja, ilmestyy 02/2023

Sisällöt ovat samoja kuin lukion Plan D -sarjassa.