3

Mi mundo yläkouluun

Mukaansatempaava espanjan sarja yläkouluun!

Mi mundo -sarja on tehty oppijaa varten

Mi mundo -sarjassa espanjaa harjoitellaan todellisia käyttötilanteita varten. Tekstien aihepiirit ovat lähellä nuorten elämää, ja kielen oppiminen yhdistyy omaan arkeen. Aitoa arkipäivän espanjaa opitaan muun muassa blogitekstien, videoblogien, pikaviestiketjujen ja soittolistojen välityksellä.

Mi mundo -sarjassa kappaleiden sisällöt on jaettu selkeisiin osioihin. Esimerkiksi oman kielitaidon edistymistä voi arvioida jokaisen kappaleen lopussa. Samalla oppilas oppii asettamaan itselleen konkreettisia tavoitteita. Kirjan lopusta löytyy kumulatiivinen kielioppi, josta on helppo kerrata kaikki opitut kielioppirakenteet uudella tavalla.

Mi mundo -sarja soveltuu sekä alkavaan B2-espanjaan (Mi mundo 1−2) että A-espanjaan (Mi mundo 3−4) yläkouluun.

Jatkuva arviointi osana Mi mundo -sarjaa

Jatkuva arviointi sekä oppimaan oppimisen harjoittelu korostavat oppilaan aktiivista roolia omassa oppimisessaan. Mi mundo -sarjassa kappalekohtaisia portfoliotehtäviä voidaan hyödyntää osana jatkuvaa arviointia. Oppilas ja opettaja voivat seurata opintojen edistymistä digikirjan Ohjaamossa.

Practica más − lisätehtäviä ydinasioiden harjoitteluun

Mi mundo -digikirjoissa on mukana Practica más -osio, jossa on paljon itsetarkistuvia tehtäviä keskeisimpien rakenteiden ja sanaston harjoitteluun.

Tuoteperheeseen kuuluu painetun ja digikirjan lisäksi opettajan digiopetusmateriaali, Kompassi-digikokeet sekä äänitiedostot. Arttu-sovelluksessa oppilas pääsee katsomaan painetun kirjan video- ja äänisisältöjä, ja Sanastot-sovelluksen avulla on helppo kerrata sanoja.

Mi mundo -sarjan vahvuudet

  • Espanjaa harjoitellaan todellisia käyttötilanteita varten, ja kielen oppimista yhdistetään omaan elämään.
  • Eri tekstilajeja on käytetty monipuolisesti: käytössä on muun muassa blogitekstejä, videoblogeja, pikaviestiketjuja ja soittolistoja.
  • Espanjalaisen Evan autenttinen videoblogi monipuolistaa oppimista.
  • Sisällöt on jaettu erillisiin osioihin ja esitetty selkeästi.
  • Kielitaidon edistymistä voi arvioida säännöllisesti, ja portfoliotehtävät mahdollistavat jatkuvan arvioinnin.
  • Äänitteillä on mukana espanjankielisen maailman eri kielivariantteja.
  • Arttu-sovelluksen avulla video- ja äänisisällöt sekä digivälineet avautuvat helposti oppilaan mobiililaitteeseen.

Tekijät

  • Mi mundo 1–2: Sini Heino, Heidi Järvinen, Katja Kemppainen, Javier Lázaro Ramos ja Belén Rambla Lop
  • Mi mundo 3–4: Sanna Haltia, Sini Heino, Anni Kallio, Katja Kemppainen ja Javier Lázaro Ramos

Tutustu Mi mundo -sarjaan tekijän opastamana

Katso virtuaalitilaisuuden tallenne, jossa Mi mundo -sarjan tekijä Sini Heino esittelee Mi mundo -oppimateriaalin rakennetta ja antaa vinkkejä sarjan käyttöön. Pääset tutustumaan myös sarjan digitaalisiin materiaaleihin.

Painetut materiaalit

Yläkoulun Mi mundo -sarjan painettuihin materiaaleihin kuuluvat Mi mundo 1−2 ja Mi mundo 3−4 oppikirjat.

Digitaaliset materiaalit

Mi mundo -sarjan digitaalisiin materiaaleihin kuuluvat digikirjat, digiopetusmateriaalit, äänitiedostot, Tulostettavat kokeet ja Kompassi-digikokeet.

Digikirjat

Digikirjat sisältävät tekstit ja harjoitukset sekä niihin liittyvät audiovisuaaliset materiaalit. Mukana on myös Practica más -lisäharjoitukset, joita painetuissa kirjoissa ei ole. Digiharjoitukset ovat osittain itsestään tarkistuvia, joten oppilas saa heti palautteen suorituksestaan.

Sarjan digikirjoihin sisältyy Ohjaamo. Opettajan on helppo seurata oppilaskohtaisia tai koko ryhmän suorituksia Ohjaamon avulla. Myös oppilas voi seurata edistymistään Ohjaamossa.

Digiopetusmateriaali

Mi mundo -sarjan digiopetusmateriaali on kattava idea- ja materiaalipankki opettajalle. Kaikki opettajan tunnilla tarvitsema materiaali löytyy samasta paikasta. Aineisto sisältää oppikirjojen tekstit, kuvat, sanastot, tehtävät ratkaisuineen ja äänitteet sekä opettajan aineiston vinkkeineen ja lisäaktiviteetteineen.

Kokeile Mi mundo 1-2 digiopetusmateriaalin demoa »

Kokeet

Sarjaan kuuluvat Kompassi-digikokeet ja Tulostettavat kokeet. Kompassi-digikokeet mahdollistavat täysin digitaalisten kokeiden järjestämisen. Opettaja voi käyttää valmiita tehtäviä tai laatia omia tehtäviä mallipohjiin.

Arttu

Arttu-sovelluksella voi katsoa ja kuunnella painettuihin kirjoihin liittyvät videot ja äänisisällöt suoraan mobiililaitteella ilman kirjautumista. Sovellus toimii yleisimmin käytetyissä älypuhelimissa ja tableteissa.

Sanastot-sovellus

Sanastot-sovelluksen avulla voi harjoitella kappale- ja teemasanastoja kätevien kääntökorttien avulla. Sovelluksessa on myös aakkosellinen sanasto, joka kattaa kaikki sarjan sanastoissa olevat sanat.

Tutustu Mi mundoon

.


.

Lue opevinkkejä sarjan käyttöön