3

Escalier yläkouluun

Escalier rakentaa portaat kiehtovaan ranskan kieleen ja kulttuuriin yläkoulussa!

Escalier johdattaa ranskan kieleen

Sarja on tarkoitettu ranskan oppimateriaaliksi yläkoulun B2-oppimäärään (Escalier 1) sekä A-oppimäärään (Escalier 2). Painopiste on arkikielen tilanteissa ja sanastossa. Escalier ohjaa käyttämään kieltä luontevasti jokapäiväisessä elämässä.

Escalier 1

Escalier rakentaa portaat kiehtovaan ranskan kieleen ja kulttuuriin. Escalier 1 sisältää ranskan kielen alkeet ja perusteet. Se soveltuu yläkoulun B2-kieleen. Painopiste on arkikielen tilanteissa ja sanastossa. Kielioppi on integroitu kappaleisiin olennaiseen keskittyen, ja ääntämistä harjoitellaan johdonmukaisesti. Samalla kulttuuri- ja maantuntemustiedot karttuvat mielenkiintoisesti ja monipuolisesti. Escalier 1 vastaa Eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoa A1.

Escalier 2

Escalier 2 sopii yläkoulun A-kielen opiskeluun. Kielioppi on esitetty käytännön esimerkkien avulla ja olennaiseen keskittyen, ja ääntämistä harjoitellaan perusteellisesti. Kirjan rauhallinen ulkoasu ja selkeä rakenne tukevat oppimista. Kiinnostavat kulttuuriosiot innostavat tutustumaan ranskankieliseen maailmaan. Escalier 2 vastaa Eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoja A1 - A2.

Sarjan vahvuudet

  • Ääntämistä harjoitellaan runsaasti ja johdonmukaisesti.
  • Kulttuuri- ja maantuntemustiedot karttuvat mielenkiintoisesti ja monipuolisesti.
  • Kielioppi on integroitu kappaleisiin olennaiseen keskittyen ja esimerkkien avulla.

Tekijät

Escalier 1: Markku Granath, Katariina Laine, Riikka Penttilä

Escalier 2: Jonina Altschuler, Markku Granath, Katariina Laine, Riikka Penttilä

Tuotteet

Painetut materiaalit

Escalier-sarjan painettuihin materiaaleihin kuuluvat tekstit ja harjoitukset sisältävät oppikirjat.

Digitaaliset materiaalit

Escalier-sarjan digitaalisiin materiaaleihin kuuluvat digikirjat, digiopetusmateriaalit, äänitiedostot ja Kompassi-digikokeet.

Digikirjat

Digikirjat sisältävät tekstit ja harjoitukset sekä niihin liittyvät audiovisuaaliset materiaalit. Digiharjoitukset ovat osittain itsestään tarkistuvia, joten oppilas saa heti palautteen suorituksestaan.

Sarjan digikirjaan sisältyy Ohjaamo. Opettajan on helppo seurata oppilaskohtaisia tai koko ryhmän suorituksia Ohjaamon avulla. Myös oppilas voi seurata edistymistään Ohjaamossa.

Digiopetusmateriaali

Escalier-sarjan digiopetusmateriaali on kattava idea- ja materiaalipankki opettajalle. Kaikki opettajan tunnilla tarvitsema materiaali löytyy samasta paikasta. Aineisto sisältää oppikirjojen tekstit, kuvat, sanastot, tehtävät ratkaisuineen ja äänitteet sekä opettajan aineiston vinkkeineen ja lisäaktiviteetteineen.

Kokeile Escalier 1 digiopetusmateriaalin demoa »

Kokeet

Sarjaan kuuluvat Kompassi-digikokeet. Kompassi-digikokeet mahdollistavat täysin digitaalisten kokeiden järjestämisen. Opettaja voi käyttää valmiita tehtäviä tai laatia omia tehtäviä mallipohjiin.

Arttu

Arttu-sovelluksella voi katsoa ja kuunnella painettuihin kirjoihin liittyvät videot ja äänisisällöt suoraan mobiililaitteella ilman kirjautumista. Sovellus toimii yleisimmin käytetyissä älypuhelimissa ja tableteissa.

Sanastot-sovellus

Sanastot-sovelluksen avulla voi harjoitella kappale- ja teemasanastoja kätevien kääntökorttien avulla. Sovelluksessa on myös aakkosellinen sanasto, joka kattaa kaikki sarjan sanastoissa olevat sanat.

Ilmestymisaikataulu

Escalier 1 painettu oppikirja, julkaistu
Escalier 1, kurssi 1 -digikirja, tulossa
Escalier 1, kurssi 2 -digikirja, tulossa

Escalier 1 Digilisätehtävät
Escalier 1 Opettajan digimateriaalit

Escalier 2 painettu oppikirja
Escalier 2, kurssi 3 -digikirja, ilmestyy 05/2023
Escalier 2, kurssi 4 -digikirja, ilmestyy 05/2023

Escalier 2 Digilisätehtävät
Escalier 2 Opettajan digimateriaalit
 

Sisällöt ovat samoja kuin lukion Escalier-sarjassa (Escalier 1 ja 2 eivät vastaa Le Nouvel Escalier 1 ja 2 tuotteita, vaan vastaavat sarjan aiempia Escalier 1 ja 2 tuotteita).