3

Inspiraatiota opetukseen

Perhe purjehtii maailman ympäri: etäkoulua purjeveneessä!

Sanoma Pro seilaa yhdessä Meretniemen perheen kanssa maailman ympäri.

Tuomo ja Riikka Meretniemi pohtivat pitkään, miten he voisivat tehdä uudella tavalla mielekkäitä töitä ja maksimoida yhdessäoloa lastensa kanssa. Purjehtiminen oli ollut pitkään perheen yhteinen harrastus ja lopulta elämänmuutos kirkastui: maailmanympäripurjehdus, jossa yhdistyisivät lasten maailmankuvan laajeneminen, koulutukseen panostaminen ja vanhempien innovatiivinen projekti.

Laiva on lastattu innostuksella ja Sanoma Pron oppimateriaaleilla

Meretniemen seilaavassa oppimislaboratoriossa viedään maailmalle tietoisuutta suomalaisesta koulutuksesta. Suomen suurin oppimateriaalien tekijä Sanoma Pro haluaa olla vahvasti mukana oppimisen innovaatioissa ja suomalaisen koulutuksen kehittämisessä. Meretniemien veneessä onkin mukana kyseisen kustantajan uusimpia oppimateriaaleja, niin digitaalisia kuin painettuja.

– Haluamme varmistaa, että kouluikäiset lapsemme pystyvät opiskelemaan uuden opetussuunnitelman mukaisia asioita. Sanoma Pron oppimateriaalit on pakattu mukaan veneeseen, joten voimme olla luottavaisin mielin tavoitteidemme suhteen, Tuomo Meretniemi kommentoi.

– Aarre (7v.) ja Kerttu (5v.) maistelevat ajatuksia venekoulusta ja siitä, mitä kaikkea me opitaankaan! Aarre on onnellinen, kun hänellä on veneessä köksää, jonka koululaiset Suomessa aloittavat vasta seitsemännellä luokalla, Riikka Meretniemi kuvailee.

– Ensimmäisten luokkien oppimateriaalin vastaanotto lasten keskuudessa oli suorastaan hysteerinen! Varsinkin Kerttu oli innoissaan nähdessään kaikki tehtäväkirjat ja vihot. Bingel tulee selvästi olemaan oppimateriaaleista supersuosikki, ja sehän ei kuluta meiltä saatua peliaikaa, Riikka naurahtaa.

Seuraamme aktiivisesti Meretniemien purjehduksen eri vaiheita ja kerromme venekoulun kuulumisista matkan edetessä.

 

Teksti: Hanna Päivärinta
Kuva: Jari Salo

Avainsanat: Sail for Good
Kenelle: Opettajat