3

Inspiraatiota opetukseen

Oppimisen aalloilla – podcast-sarja avaa ovet uteliaisuudelle

Miten nuoret saadaan innostumaan lukemisesta? Entä mitä on tiedekasvatus? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastataan Oppimisen aalloilla -podcastissa. Sarjassa vierailevat eri alojen asiantuntijat keskustelemassa opetusalan ajankohtaisista aiheista. Podcast-jaksot julkaistaan suositussa Suplassa.

1) Lukutaidon lähteillä

Tutkimusten mukaan suomalaisten aikuisten ja nuorten suhtautuminen lukemiseen on muuttunut. Pitääkö lasten lukutaidon tasosta olla huolissaan? Lukutaidosta ja sen merkityksestä keskustelevat Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä, luokanopettaja ja Huima-sarjan tekijä Milena Komulainen sekä Sanoma Pron liiketoimintajohtaja Mika Perttola. Podcastia juontaa Hanna Päivärinta-Jokinen.

Kuuntele Lukutaidon lähteillä -podcast tästä.

2) Nuorten lukutaidolla rakennetaan parempaa tulevaisuutta

Hyvä lukutaito on yksi avaintekijä syrjäytymisen ehkäisyssä. Miten saadaan nuoret ymmärtämään lukutaidon merkitys? Aiheesta keskustelevat sanataidekouluttaja ja -ohjaaja Aleksis Salusjärvi ja äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, S2-opettaja ja Tekstitaituri-sarjan tekijä Katriina Rapatti. Podcastia juontaa Hanna Päivärinta-Jokinen.

 

Kuuntele Nuorten lukutaidolla rakennetaan parempaa tulevaisuutta -podcast tästä.

 

3) Ihmettelyn mestarit – tiedekasvatus kotona ja kouluissa

Uteliaisuus, ongelmanratkaisu ja kriittinen ajattelu ovat tulevaisuuden taitoja, jotka kehittyvät jo varhaisista ikävuosista lähtien. Podcastin asiantuntijavieraat Jenni Vartiainen ja Hannele Cantell keskustelevat tiedekasvatuksesta ja kertovat, miten tulevaisuuden taitoja voi tukea niin kotona kuin koulussa. Podcastia juontaa Hanna Päivärinta-Jokinen.

 

Kuuntele Ihmettelyn mestarit – tiedekasvatus kotona ja kouluissa -podcast tästä.

 

4) Opiskelijoiden hyvinvointi ja nuorten medialukutaito

Hyvä medialukutaito auttaa menestymään tulevaisuudessa. Podcastin asiantuntijavieraat toimittaja ja mediakasvattaja Pauliina Grönholm sekä historian ja yhteiskuntaopin opettaja Ossi Kokkonen keskustelevat opiskelijoiden hyvinvoinnista ja nuorten medialukutaidosta. Podcastia juontaa Hanna Päivärinta-Jokinen.

 

Kuuntele Opiskelijoiden hyvinvointi ja nuorten medialukutaito -podcast tästä.

Avainsanat: Podcast
Kenelle: Vanhemmat Opettajat