3

Opevinkit

Opevinkit ympäristöopin tunnille

Pisaran opevinkit liikuttavat ja ihastuttavat oppilaitasi.

Kokosimme Pisara-sarjan materiaaleista vinkkejä, joita voit hyödyntää ympäristöopin tunnilla ja ottaa vaikka samalla käsittelyyn tulevia teemapäiviä.

Hyvää käytöstä, ystävällisiä tekoja

Oppilaat voivat havainnoida omaa käytöstään Hyvää käytöstä, ystävällisiä tekoja -monisteen avulla. Vinkki on poimittu Pisara 2 opettajan oppaasta.

Maapallo-räp

-Suojelen ilmaa, suojelen vettä, ympäristön ystävänä muistan, että… Näin alkaa Maapallo-räp, jonka nämä oppilaat vetävät hienolla asenteella. Ei voi muuta kuin ihastua!

Temppurata

Ideoikaa ja toteuttakaa luokan kanssa omanlainen temppurata. Se on hauska tapa liikuttaa ja osallistuttaa oppilaita niin sisällä kuin ulkona.  Temppurataan voi yhdistää lajintunnistustehtäviä, karttamerkkitehtäviä, tai siitä voi luoda leikkimielisen kisan: laskekaa, kuinka monta kertaa oppilaat ehtivät kiertää radan välitunnin aikana. Haastakaa sitten koulun muutkin luokat mukaan.

Vaikuta omilla valinnoillasi

Pisara 4 opettajan oppaan tehtävissä mietitään rahankäyttöä, säästämistä ja mitä voisi harrastaa ilmaiseksi.

Maisemaruno

“Metsiä ja peltoja, järviä ja rantoja, maaseutua, kaupunkia, tasaista ja tunturia. Monenlaista maisemaa Suomessamme nähdä saa!”

Opettaja lukee runon luokalle, jonka jälkeen luokassa keksitään yhdessä jokaiseen sanaan tai säkeeseen sopivat liikkeet. Toistetaan useaan kertaan.

Talven lintuja

Tutustukaa lintulaudan lintuhin vielä ennen lumen tuloa Pisara 1 Opetusmateriaalin demon avulla. Oletko muuten kuullut Miljoona linnunpönttöä haasteesta

 

Kenelle: Opettajat