3

Opevinkit

Opevinkit alakoulun äidinkielen tunneille

Jännityskertomus

Jännityskertomukset sopivat hämäriin syysiltoihin. Kirjoittakaa jännityskertomuksia suunnittelupalapelin avulla. Harjoitus on Välkky 3 Kirjoitusvihkosta.

Kirjatraileri

Mitä kirjaa haluaisitte suositella muille? Tehkää kirjatraileri, jossa esittelette jonkun lukemanne kirjan ja vinkkaatte siitä muille. Harjoitus on Välkky 6:n Opin lisää! -osiosta.

Vinkki ystävänpäivään

Kuuntele Välkky 3:een sisältyvä Timo Parvelan teksti Polkupyörällä kuuhun, joka sopii loistavasti käsiteltäväksi ystävänpäivän yhteyteen. Keksi ja kirjoita kertomukselle onnellinen loppu. Voit aloittaa tekstisi näin: Ystävykset kiipesivät pyörän selkään.

Draamaharjoitus

Kun draamasopimus on tehty, voi hauskanpito alkaa. Heittäytykää erilaisten roolien ja tunnetilojen maailmaan draamaharjoituksilla. Harjoitukset ovat Välkky 4 oppimateriaalista.

Aikakirjoitus

Välkyn digiopetusmateriaaleissa on erilaisia aikakirjoitukseen liittyviä harjoituksia. Opevinkkeihin valitsimme Välkky 5 Digiopetusmateriaalista aikakirjoituksen, jossa kirjoitetaan kohteliaisuuksia läheisille ihmisille.

Esiinnytään!

Harjoittele vuorovaikutustaitoja! Välkky 6:n Opin lisää! -osion aukeamalle on valittu aineksia monenlaisiin esityksiin. Voitte poimia hahmoja, tilanteita, vuorosanoja ja yllätyksiä pieniin improihin tai suurempiin esityksiin. Vaihtoehdoista voitte valita omaan suunnitelmaanne sopivia palasia. Hulvattomimpia kokonaisuuksia saatte luultavasti arpomalla. Kokeilkaa, mitä aineksista syntyy!

Huolehdi tekijänoikeuksista

Kansainvälistä kirjan ja tekijänoikeuksien päivää vietetään 23.4. Välkky 6:sta poimittu Huolehdi tekijänoikeuksista! -tietoisku sopii oppitunneille, joilla opiskellaan tekijänoikeusasioita.

Kenelle: Opettajat