3

Inspiraatiota opetukseen

Avaa ovi hieronnan saloihin

Mika Pihlmanin, Tuulia Luomalan, Jouko Heiskasen ja Anu Kaaretsalon Hieronnan käsikirja on monipuolinen tietopaketti kaikille fysioterapian, hieronnan ja fysiatrian parissa työskenteleville.

Hieronnan käsikirjan pääkirjoittajana toiminut manipulativiinen fysioterapeutti Mika Pihlman on yksi Suomen johtavista faskia-asiantuntijoista. Uusi kirja tarjoaakin kiinnostavan katsauksen aiheeseen.

Sanoma Pro: Hieronnan käsikirja– Edellisiin hierontakirjoihin verrattuna käsittelemme faskian lisäksi selvästi laajemmin ja syvällisemmin myös ryhtiä ja venyttelyä, Pihlman kertoo.

– Halusimme tehdä monipuolisen peruspaketin kaikille alalla oleville. Kirja on suunnattu erityisesti koulutetuille hierojille ja fysioterapeuteille. Tarkoitus on tarjota heille uusia ajatuksia työntekoon. Pyrimme myös tuomaan kattavasti esiin kudosten patofysiologiaa ja sen merkitystä hieronnan kannalta uusimpaan tutkittuun tietoon viitaten.

– Kirja sopii myös opiskelijoille ja muille terapeuteille, jotka tarvitsevat hierontaa työssään, Pihlman vakuuttaa.

Uutta ulottuvuutta visuaalisuudella

Hieronnan käsikirja eroaa visuaalisesti merkittävästi aiemmista hierontakirjoista. Kuvamaailmaan ja yleisilmeeseen on haettu modernia otetta – ja samalla pyritty tekemään teoksesta helpommin lähestyttävä.

– Uudistimme kirjan visuaalista linjaa ja toimme mukaan paljon käytännön esimerkkejä ja käytännönläheisiä mallikuvia, jotka auttavat ymmärtämään käsiteltyjä asioita. Esittelemme hierontaotteita ja hoitotekniikoita yhdistettynä käytäntöön, minkä lisäksi käsittelemme näihin soveltuvia oteharjoitteita, Pihlman kuvailee.

– Meille oli tärkeää pitää sisällössä hyvin tieteellinen ote. Kaikella hierontaa ja fysikaalista hoitoa käsittelevillä asioilla on vankka tieteellinen perusta. Mukana on myös historiaosuus, jossa kerromme mistä ja miten kaikki alkoi – ja mitkä asiat ovat vaikuttaneet hierontaan hoitomuotona.

– Kirjassa kerrotaan myös yrittäjyydestä ja sen erilaisista näkökulmista.

Hieno lopputulos syntyi hyvästä yhteistyöstä

Hieronnan käsikirjan on monen asiantuntijan yhteistyön tulos. Pihlman kiittääkin muita kirjoittajia panoksestaan.

– Opin hommassa mielestäni paljon tiimityön moniammattilaisuuden korostumisesta ja sen hyödyntämisestä. Kukaan ei ole koskaan täysin valmis ammattilainen ja aina voi oppia uutta – myös niistä asioista, jotka luulee jo osaavansa, Pihlman pohtii.

– Onnistuin mielestäni hyvän tiimin kasaamisessa ja monipuolisen näkökulman avaamisessa hieronnan maailmaan.

Osta Hieronnan käsikirja verkkokaupastamme >

Avainsanat: Ammatillinen koulutus
Kenelle: Opiskelijat