3

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki alakouluun: värikäs isänpäiväkortti

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina värikkäin onnentoivotuksin.

Tässä kortissa pääosaan pääsee kudontatekniikka, jolla askarrellaan tilkkutäkki isälle. Lisäksi onnentoivotuksia ja tärkeitä asioita voi kirjoittaa kortin sisään värilliselle askartelupaperille. Mitä oppilaat haluaisivat kortin saajalle antaa tai kertoa? Mitalin, kukkasen, kupin höyryävää kahvia, lehden, leivoksen? Kehuja, kiitoksia, mukavia yhteisiä muistoja? Vain mielikuvitus on rajana!

Kortin voi tehdä myös isovanhemmalle tai kenelle tahansa tärkeälle henkilölle.

Tarvikkeet:

  • Pohja: A3-kokoinen kartonki (taita puoliksi)
  • Tilkkupeitto: tapettia tai värikästä kartonkia (noin 15 cm x 15 cm pala), vesivärimaalaukseen soveltuvaa paperia (noin 15 cm x 15 cm pala), vesivärit, sivellin, paperiveitsi
  • Koristeet: värillisiä askartelupapereita, tapetin paloja/värikästä kartonkia, kakkupaperia, sakset, liimaa, huopakyniä

Valmistus:

  1. Tee ensin suunnitelma, johon hahmottelet haluamasi koristeet ja tekstit oikeaan kokoon. Kirjoittamisen apuna voi olla valmiita virkkeiden alkuja:
    Olet.. Kanssasi on mukava.. Muistatko, kun..?
  2. Valmista tilkkupeitto: Maalaa toinen paperi vesiväreillä ja anna kuivua. Tee tapettipalaan paperiveitsellä viiltoja esim. kapean viivaimen levyisin välein. Älä tee viiltoja ihan reunaan asti. Leikkaa kuivunut maalattu paperi saman levyisiksi suikaleiksi kuin tapettipalan viillot ja pujottele suikaleet kudontatekniikalla tapettipohjaan. 
  3. Tee väripaperista leikkaamalla ja liimaamalla koristeita, toivotuksia ja isähahmolle kasvot ja paljaat varpaat. Isän tyynyn reunapitsit voi tehdä kakkupaperin reunoista. Kirjoita haluamasi tekstit huopakynällä. 
  4. Sommittele koristeet pohjakartongille ensin ilman liimaa. Liimaa koristeet paikalleen. Ole varovainen pienten ja ohuiden osasten liimaamisessa. 
  5. Muista päiväys ja kortin antajan nimi.
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki alakouluun: isänpäivän kruunu tärkeälle ihmiselle

Askarteluvinkit

Joulun kootut askarteluvinkit alakouluun