3

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki alakouluun: Milli-robotti luokan seinälle

Askartele oppilaittesi kanssa roikkuva Milli-hahmo luokan seinälle. Milli muistuttaa ajankohtaisista opiskeltavista aiheista.

Luokan maskotiksi sopii metallinhohtoinen Milli-robotti! Antakaa Millin pideltäväksi ohjelappu, jossa voi olla vaikka viikon pulmapähkinä tai muistutus jostain tärkeästä aiheesta. Viikko on kiva aloittaa Milli-kyltin vaihdolla.

Tähän työhön kannattaa hyödyntää kierrätysmateriaalia ja antaa myös oppilaiden ideoida lisää.

Tarvikkeet

  • foliolautanen tai kertakäyttölautanen, muovirasia (esim. jauhelihapakkaus), foliota, kertakäyttömukeja, maito- tai mehutölkin korkkeja, lankaa, huopakangasta, askartelunorkkoja, pyykkipoikia, rautalankaa, kuumaliimaa, sakset, tussi

Askarteluvaiheet

  1. Päällystä robotin osat tarvittaessa foliolla.
  2. Virkkaa robotille jalat ketjusilmukkanauhasta. Liimaa huopapalaset jalkateriksi.
  3. Tee robotille kädet askartelunorkosta. Liimaa kuumaliimalla käsien päihin pyykkipojat, jotta robotti voi pitää käsissään muistilappua. Olkapäiksi voi käyttää maito- tai mehutölkin korkkeja, joiden läpi askartelunorkko pujotetaan.
  4. Tee robotille kasvot. Silmiksi voi käyttää esim. kertakäyttömukien pohjista leikattuja ympyröitä, jotka liimataan kuumaliimalla.
  5. Tee robotin osiin reiät ja pujota jalat ja kädet paikalleen. Yhdistä robotin pää ja vartalo toisiinsa ylhäältä alas kulkevalla rautalangalla. Taivuta rautalangasta ripustuskoukku pään yläpuolelle.

Kuvat ja ohje: Johanna Asplund

Avainsanat: Milli
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki alakouluun: Milli-läksymerkki

Opevinkit

Milli-robotin terveiset oppilaille lukuvuoden alkuun

Askarteluvinkit

Näin rakennatte luokkaanne omat Milli-robotit