3

Myynti esittäytyy

Aluemyyntipäällikkö Niko Leinonen – Tärkeintä työssäni on opettajien kuunteleminen

Kerro taustastasi ja nykyisestä tehtävänkuvastasi Sanoma Prolla.

Työskentelin luokanopettajana 15 vuotta ennen siirtymistäni oppimateriaalialalle. Aluksi toimin Sanoma Prolla yhteysopettajana, minkä jälkeen siirryin aluemyyntipäälliköksi aineenopettajasektorille yläkouluun ja lukioon.

Työvuodet opettajana antoivat hyvän perspektiivin koulun arkeen ja opettajan työhön. Halusin tehdä työtä oppilaiden ja opiskelijoiden lisäksi juuri opettajien sekä rehtorien kanssa ja auttaa heitä selviytymään työssään yhä paremmin ja helpommin laadukkaiden oppimateriaalien avulla. Nyt vastuualueeni on Satakunta, Pohjanmaa sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaa.

Mikä työssäsi Sanoma Prolla on erityisen innostavaa?

Työpäiväni ovat vaihtelevia ja kiinnostavia. Saan kiertää kouluilla ja käydä keskusteluja monien erilaisten opettajien kanssa. Sanoma Pro on työympäristönä ammattimainen ja innostava.

Olen kiinnostunut opetuksen digitalisoitumisesta, ja siihen liittyen saan käydä usein mielenkiintoisia ja arvokkaita keskusteluja opettajien kanssa.

Mikä tekee työstäsi merkityksellistä ja motivoivaa?

Kaikkein parasta on saada oppimateriaaleista palautetta ja viedä sitä eteenpäin eri oppiaineiden toimituksille, jotka yhdessä tekijöiden kanssa voivat luoda uutta mahdollisimman hyvin opettajien tarpeet huomioiden.

Terveiset opettajille:

Nautitaan oppilaisiin ja opiskelijoihin latautuneesta energiasta, ja kanavoidaan se myös oppimiseen ja opiskeluun!