3

Opevinkit

Alakoulun oma joulukalenteri vie kiehtovan tarinan ja opevinkkien pariin

Ota käyttöösi alakoulun oppiaineet yhdistävä joulukalenteri. Luukuista avautuva ääneen luettu jatkotarina tuo joulunodotukseen jännitystä ja jokaisen päivän tarinaan liittyy toiminnallinen tehtävä.

Viimein on joulukalenterin aika. Mutta miksi joulu silti tuntuu saapuvan niin hitaasti? Tätä pohditaan alakoulun omassa joulukalenterissa, jossa tunnelmallinen tarina yhdistyy eri oppiaineiden toiminnallisiin tehtäviin. Tarinassa päästään myös selvittämään mysteeriä salapoliisien tapaan. Joulukalenterin tarina tehtävineen on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2022.

» Tästä alakoulun omaan joulukalenteriin »

Kalenterin tarinassa joulua kanssanne odottavat alakoulun sarjoistamme tutut hahmot. Milli-robotti ja Heino-pöllö tuovat matematiikan pähkinöitä purtavaksi. Äidinkielen ja kirjallisuuden maailmaan tutustutaan Ystävien aapisen Papun, Ullan, Aamoksen ja Posteljoonin sekä Huima-sarjan Huiman ja Hyypän kanssa. Mukana ovat myös Come with me!:n Emma ja ötökkäkaverukset Liam, Annie ja Samar sekä ympäristöopin Kätkön Pihka ja Kaarna. Jos hahmot eivät ole entuudestaan tuttuja, voit tarkistaa nimet tästä kuvagalleriasta.

Miten joulukalenteria käytetään?

Joulukalenterin voi ottaa koulupäivien osaksi jokaisella alakoulun luokalla. Luukkujen tarinat ovat pituudeltaan 2−3 minuuttia, ja niitä voi käyttää esimerkiksi aamunavauksena. Tarinassa käsitellään oppilaiden omaan elämään liittyviä asioita kuten tunnetaitoja, lukuintoa, numeroilla leikittelyä, taukojumppia sekä joulukuun ajankohtaisia tapahtumia – askarteluja unohtamatta.

Jokaisen päivän tarinaan liittyy tehtävä, jonka voi halutessaan toteuttaa luokassa tarinan kuuntelun jälkeen. Tehtävät pohjautuvat sarjojemme materiaaleihin.

Uusi luukku aktivoituu avattavaksi päivittäin, mutta avasimme valmiiksi kolme ensimmäistä luukkua tutustuttavaksi. Keskiviikosta 20.12. eteenpäin kaikki loput luukut ovat kuunneltavissa, jotta kalenteri ehditään käydä loppuun ennen joululoman alkua. Tallenna tämä sivu selaimesi kirjanmerkkeihin, jolloin löydät sen helposti, kun on aika avata uusi luukku. Kalenterin hyödyntäminen opetuksessa on maksutonta.

Joulukalenterin kuvan on koostanut Tiia Reijonen. Kuvaan on yhdistetty useamman kuvittajan hahmokuvituksia.

Tunnelmallista joulunodotusta alakoulun oman joulukalenterin parissa!

P.s. Hei alakoulun opettaja, lähetimme sinulle sähköpostilla muutaman kalenterin hyödyntämiseen liittyvän vinkin 28.11. Päivätehtävien aiheet löydät kootusti täältä. Jos haluat, voit tulostaa tarinan oppilaillesi luettavaksi täältä.

Kenelle: Opettajat