3

Digitaalisuus opiskelussa

Viisi myyttiä online-opetuksesta

Mitä online-opetus tarkalleen tarkoittaa? Listasimme muutamia vastauksia.


Jos omatoiminen opiskelu ei innosta tai haluat varmasti taattuja tuloksia, on lisäopetus hyvä vaihtoehto oppimisen tueksi. Hyvä opettaja on kuin aivojen personal trainer, hän kannustaa ja varmistaa, että hallitset jokaisen aihealueen.

Vaivattomin tapa kokeilla lisäopetusta on online-opetus: saat valmennusta vaikka suoraan kotisohvalle. Mutta mitä online-opetus tarkalleen tarkoittaa? Listasimme muutamia vastauksia.

Viisi myyttiä online-opetuksesta

1. Online-opetus on kirjekurssimaista. Oppilas saa tehtävät, palauttaa ne ja oikeat vastaukset tulevat bumerangina takaisin.

Väärin. TutorHousen online-opetus tapahtuu reaaliajassa esimerkiksi Skypen välityksellä ja on samalla tavalla vuorovaikutteista kuin lähiopetuskin: vain kommunikaation väline on eri. Tunnin kulku ei oikeastaan eroa mitenkään tavallisesta yksilöopetuksesta. Opetustilanne pysyy samanlaisena, oli se sitten online tai samassa huoneessa.

2. Keskittyminen online-opetuksessa saattaa olla vaikeaa ja sopii vain lukioikäisille.

Väärin. Online-opetuksessa on ollut kaikenikäisiä alakoululaisista lähtien hyvällä menestyksellä. Kun opetus alkaa, kamera ja väline unohtuvat yleensä nopeasti eikä eroa varsinaiseen opetustilanteeseen ole.

3. Online-opetus tuntemattoman opettajan kanssa on jännittävää eikä sovi ujoimmille oppilaille.

Väärin. Jos ensimmäinen opetuskerta jännittää kovasti, vanhemmat voivat alkuun hyvin olla taustalla mukana. Opettajaa voi jopa käydä tapaamassa ennen verkon puolelle siirtymistä.

4. Skypessä tuijotellaan opettajaa silmiin web-kameran kautta 90 minuuttia.

Väärin. Ison osan ajasta opettaja käyttää apunaan myös dokumenttikameraa, jolla voi näyttää työn alla olevaa tehtävää. Useimmiten opetus ainakin aloitetaan ja lopetetaan juttutuokioon kasvokkain, mutta välissä keskitytään olennaiseen – opetukseen ja opiskeluun.

5. Online-opetus on tarkoitettu vain pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville.

Väärin. Online-opetus sopii mainiosti esimerkiksi paljon harrastavalle nuorelle, jolla on muutenkin paljon menoja iltaisin. Silloin matkustaminen opettajan luokse jää pois ja opetusta saa tutussa ja rauhallisessa ympäristössä, mahdollisesti oman työpöydän ääressä kotona tai siellä minne harrastukset milloinkin kuljettavat.


Lue lisää online-lisäopetuksesta Tutor Housen sivuilta »

TutorHouse ja sen lisäopetuspalvelut ovat osa Sanoma Pron tarjontaa.

Avainsanat: TutorHouse
Kenelle: Opiskelijat