3

Digitaalisuus opiskelussa

Valitse opiskelijoillesi paras treenikaveri abikursseille!

Yo-kertaus-digikirja kertaa ja syventää tehokkaasti lukion kursseilla opittua ja valmentaa monipuolisesti ylioppilaskoetta varten.

Abeille suunnatun materiaalin avulla opiskelijasi saavat kaivattua lisätukea ylioppilaskokeisiin valmistautumistautumiseen. Yo-kertaus-digikirjojen avulla opiskelijat kertaavat ja syventävät tehokkaasti lukiossa opittua. Opiskelijat pääsevät myös harjoittelemaan ylioppilaskokeelle tyypillisiä tehtäviä sekä vastaustekniikkaa.

Digitaaliset kertauskirjat ovat saatavilla seuraaviin aineisiin: englanti, espanja (tulossa), ruotsisaksafysiikkalyhyt matematiikkapitkä matematiikka ja biologia. Digikirjoja käytetään Sanoma Pro Kampuksessa.

 

Kielten digikirjoissa kerrataan sanastoa ja lauserakenteita sekä harjoitellaan tekstintuottamista digitaalisen ylioppilaskokeen mukaisilla tehtävätyypeillä. Luetun- ja kuullunymmärtämisen teksteissä hyödynnetään autenttista materiaalia. Digikirja tarjoaa myös kuva- ja videopohjaisia tehtäviä. Materiaali sisältää sekä perustehtäviä että haastavampia syventäviä tehtäviä: opiskelija voi asettaa omat tavoitteet ja tehdä juuri itselleen sopivia harjoituksia. Digikirjan alussa olevat diagnostiset testit auttavat itsearvioinnissa ja tavoitteiden asettelussa. Digikirjat sopivat myös itsenäiseen opiskeluun, sillä opiskelija voi tarkistaa tehtävät mallivastausten avulla. Materiaaleihin on saatavilla Ohjaamo-palvelu, jonka avulla sekä opettaja että opiskelijat voivat seurata opiskelujen etenemistä ja tasoa. Tutustu tarkemmin Ohjaamoon

Matematiikan ja fysiikan materiaaleissa ohjataan ylioppilaskokeissa käytettävien ohjelmistojen käytössä. Matematiikassa on ylioppilaskokeen A- ja B-osan tyyppisiä tehtäviä. Materiaali sisältää opiskelijaa tukevia viittauksia varsinaisten kurssikirjojen esimerkkeihin ja teoriaan. Kaikkiin tehtäviin on myös ratkaisut.

Biologian digikirjan tehtävät harjoittavat kirjoittamiseen, asioiden soveltamiseen ja yo-kokeessa käytettävien ohjelmistojen hallitsemiseen. Perustehtävien ja automaattisesti korjautuvien tehtävien lisäksi opiskelija pääsee haastamaan itseään soveltavien ja syventävien tehtävien parissa. Lisäksi diagnostiset tarkistuspiste-tehtävät auttavat itsearvioinnissa.


Artikkelia on päivitetty 1.11.2021.

Kenelle: Opettajat