3

Digitaalisuus opiskelussa

Tutustu Kampukseen

Sanoma Pro Kampus on uusi digitaalinen palvelu yläkouluun, lukioon ja ammatilliseen koulutukseen. Kampuksesta löydät koulusi hankkimat digitaaliset oppimateriaalit ja työkalut.

Kampus on suunniteltu alusta asti käyttäjien ehdoilla – ei teknologian. Pedagogisesti laadukkaiden digitaalisten oppimateriaalien lisäksi Kampus sisältää uusia ominaisuuksia, jotka helpottavat opetustyötä ja tuovat monipuolisuutta opiskeluun. Kampus mahdollistaa oppimateriaalien monipuolisen käytön – opettaja voi muokata sisältöjen järjestystä ja jakaa Kampuksen kautta ryhmälleen omia materiaaleja ja linkkejä oppimista tukeviin sisältöihin, kuten YouTube-videoihin, uutisartikkeleihin tai Quizlet-tehtäviin. Kampusta kehitetään entisestään käyttäjien palautteen perusteella. Otamme mielellämme vastaan kehitysehdotuksia asiakaspalvelumme kautta.

Näin kirjaudut Kampukseen

Kampus-palveluun kirjaudutaan samoilla Sanoma Pro -palvelun tunnuksilla, joilla olet kirjautunut oppimisympäristöön. Kirjaudu sisään osoitteessa sanomapro.fi ja siirry Kampukseen koulun nimen vieressä olevasta Kampus-logosta. Jos sinulla ei ole Sanoma Pro -palvelun tunnuksia, katso täältä ohjeet rekisteröitymiseen.

Suosittelemme luomaan ryhmät jo nyt, jotta kaikki on valmiina koulun alkaessa. Löydät ohjeet ryhmien luontiin tästä pikaohjeesta.

Tukisivustomme löydät täältä.

Digikirjojen uusi aika

Kampuksen myötä olemme kehittäneet uudenlaisen digikirja 2.0:n, joka tarjoaa monipuolisia työkaluja niin opetukseen kuin opiskeluun. Yläkoulussa kaikki (paitsi Kuutio-sarja) ja lukiossa kaikki LOPS21-digikirjat ovat uuden 2.0-version mukaisia, mutta ammatillisella toisella asteella ja ammattikorkeakoulussa siirtymä tutuista digikirjoista (digikirja 1.0) uudempaan versioon tapahtuu vähitellen.

Uudenlaisen digikirja 2.0:n kautta Kampus tarjoaa laajan kokonaisuuden erilaisia apuvälineitä opetuksen suunnitteluun: voit järjestellä digikirjan sisältöä haluamallasi tavalla, piilottaa tai poistaa osioita sekä tuoda Kampukseen sisältöjä muista koulusi käytössä olevista sarjoistamme. Sen kautta voit lisäksi antaa oppilaille tehtäviä tunneilla tai kotona tehtäväksi. Kampus säästää suunnitteluaikaa ja raivaa enemmän tilaa yksilölliselle opettamiselle. Se tarjoaa selkeän näkymän oppilaiden edistymisen seuraamiseen Ohjaamon avulla, ja palautteen antaminen omalle ryhmälle on vaivatonta.

Oppilaille Kampus tarjoaa helpon tavan tehdä tehtäviä, selkeän näkymän läksyihin ja tuleviin kokeisiin sekä työkalun oman opiskelun aikatauluttamiseen ja oppimishistorian seuraamiseen.

Kun käytössä on digikirja 1.0, Kampuksen kautta siirrytään suoraan oikean luvun aloitussivulle, minkä jälkeen digikirja toimii kuten ennenkin.

Avainsanat: Kampus


Lue seuraavaksi

Ajankohtaista

Hakkerien ja lukiolaisten tietoturvatestaus tuotti tulosta Sanoma Pro Hack Day -tapahtumassa

Digitaalisuus opiskelussa

Tämän kaiken Kampus mahdollistaa – katso video