3

Jukola

Lukion äidinkielen ja kirjallisuuden Jukola-sarja antaa eväät tekstien tulkintaan ja tuottamiseen

Sarjan esittely

Jukola on ainutlaatuinen ja innostava kielen ja kirjallisuuden kokonaisuus 

Olennaiseen keskittyvä Jukola-sarja ohjaa opiskelijoita ilmaisemaan itseään suullisesti ja kirjallisesti, hankkimaan ja arvioimaan tietoa sekä tulkitsemaan monimuotoisia tekstejä.  
 
Sarjan ydin on Tekstioppi, joka sisältää runsaasti monimuotoisten tekstien analysointi- ja kirjoitusohjeita sekä mallitekstejä ja -analyyseja. Kurssikirjat sisältävät kurssikohtaiset opetustekstit ja kurssien ydinasioihin keskittyvät, asteittain oppimista syventävät tehtävät. Kielikirja kehittää kirjoitustaitoa paneutumalla kielenhuollon ja kieliopin keskeisiin asioihin.

Kompassi-digikokeet valmentavat äidinkielen sähköiseen yo-kokeeseen

Hanki Kompassi-digikokeet Jukolan kursseille 8-9, niin saat myös preliminäärikokeen Abitti-zippinä.

Jukola -sarjan vahvuudet

  • Opettajien toiveiden mukainen tuoteratkaisu. 
  • Tekstioppi on käsikirja, johon on tiivistetty kaikki olennainen lukion suomen kielen ja kirjallisuuden opetuksen sisällöistä. 
  • Kurssikirjat sisältävät kurssikohtaiset opetustekstit ja harjoitukset. 
  • Kielikirjan kielenhuollon materiaali sopii myös itsenäiseen opiskeluun. 
  • Monipuoliset digitaaliset materiaalit tukevat monilukutaidon syventämistä.

Tekijät

Johanna Karhumäki, Elina Kouki, Sara Eeva, Leena Kytömäki, Lari Kotilainen, Maarit Jaakkola, Anna-Mari Varjonen, Satu Erra, Juha-Matti Tammela, Elias Heikkonen, Aino Mäkikalli, Marja Hakalin, Olli Sulopuisto, Tanja Kettunen, Anna Kalliokoski, Terhi Lintunen, Hannele Junttila ja Elisa Kilponen

Jukola – uusi lukion suomen kielen ja kirjallisuuden sarja

 

Materiaalit

Opiskelijan materiaalit 

Jukola-sarjan opiskelijan materiaaleihin kuuluvat Jukola Tekstioppi, Jukola Kielikirja sekä kurssikirjat Jukola 1–9. Kaikki opiskelijan materiaalit ovat saatavissa sekä printti- että digikirjoina.  
 
Jukola 1–9 -digikirjat sisältävät rikasteina opetusvideoita, kurssien sisältöihin liittyviä artikkeleita, osaamista mittaavia visoja sekä kirjailijaesittelyjä. Lisäksi kaikki tekstit voi kuunnella. Jukola Kielikirja soveltuu hyvin itsenäiseen opiskeluun, sillä tehtävät voi tarkistaa itse. 

  • Jukola Tekstioppi on käsikirja, joka opastaa vaiheistetusti erilaisten tekstien analysoimiseen ja kirjoittamiseen. 
  • Tekstioppiin on koottu kaikki keskeiset suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelussa tarvittavat käsitteet, joten sen avulla on helppo kerrata sisältöjä kurssien aikana ja valmistautua ylioppilaskirjoituksiin. 
  • Jukolan kurssikirjat 1–9 syventyvät kurssikohtaisiin asioihin ja sisältävät sekä opetustekstit että keskeisiä taitoja harjoituttavat tehtävät.  
  • Jukola Kielikirja kertaa kielenhuollon ja kehittää kirjoitustaitoa. Kirja sisältää sekä opetustekstit että tehtävät. 

Opettajan materiaalit 

Jukola-sarjan opettajan materiaali sisältää Jukola Tekstiopin ja Jukola 1–9:n opettajan digiaineiston sekä Jukola Kielikirjan esitysmateriaalin
 
Jukola 1–9:n opettajan digiaineisto sisältää tehtävien ratkaisut, kurssisuunnitelmat, työtapavinkkejä ja arviointimateriaalia. Siinä on myös samat rikasteet kuin opiskelijan digikirjassa eli videoita, artikkeleita, visoja ja kirjailijaesittelyjä. Kaikki tekstit voi kuunnella, mikä mahdollistaa tekstien monenlaisen hyödyntämisen oppitunneilla. 

Kompassi 

Lukion suomen kielen ja kirjallisuuden Kompassi-digikokeet sisältävät kurssikohtaisia tehtäviä sekä lisäksi kielenhuollon harjoituksia. Kompassi-digikokeet tukevat monilukutaidon kehittämistä, sillä tehtävien aineistot ovat monimuotoisia. Ne sisältävät muun muassa audiovisuaalisia aineistoja.   
 
Kompassi-digikokeet valmistavat myös digitaalisiin ylioppilaskirjoituksiin. Kurssikohtaiset digikokeet sisältävät luku- ja kirjoitustaidon tehtäviä. Lukion suomen kieli ja kirjallisuus 8–9 -kokeiden mukana on luku- ja kirjoitustaidon preliminäärikoe helppokäyttöisenä Abitti-zippinä, jonka voi ladata suoraan Abittiin.

Tutustu artikkeleihin

Kaipaatko lisätietoja? Myyntimme auttaa!

Olemme mielellämme apunasi, kun pohdit uuden oppimateriaalin hankintaa.

Ota yhteyttä