3

Digitaalisuus opiskelussa

Sanoma Pro Kampus tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia niin opettajille kuin oppilaille

Koulumaailmaa myllertävät erilaiset uudistukset, ja olemme huomanneet, miten paljon opettajilta vaaditaan sopeutumista sekä uusia taitoja. Halusimme tarjota opetustyöhön jotain aivan uutta, ja siitä syntyi Sanoma Pro Kampus, yhteisprojekti opettajien ja oppilaiden kanssa.

Kampus on uusi digitaalinen palvelu yläkouluun, lukioon ja ammatilliseen koulutukseen. Se korvaa nykyisen oppimisympäristön näille kohderyhmille. Kampus yhdistää valmiit oppimateriaalit uusiin ominaisuuksiin, joilla opetustyöhön ja opiskeluun saa uutta ulottuvuutta. Palvelu on suunniteltu alusta asti käyttäjien ehdoilla – ei teknologian. Kampuksen tavoite on ratkaista opettajan työn arkisia haasteita ja tarjota joustavia työkaluja, joilla voi rakentaa omannäköisen oppitunnin ja seurata ryhmän edistymistä.

– Suomen koulujärjestelmän menestyksen ytimessä ovat ammattitaitoiset opettajat. Meidän tehtävämme on varmistaa omalta osaltamme, että opettajilla on käytössään parhaat mahdolliset työvälineet opettamiseen myös tulevaisuudessa, sanoo Kirsi Harra-Vauhkonen, Sanoma Pron toimitusjohtaja.

Tavoitteena on luoda enemmän yhteisiä oivalluksia

Olemme tuottaneet oppimateriaaleja yhdessä opettajien kanssa jo vuosikymmenien ajan. Samaa yhteistyön filosofiaa on sovellettu myös Kampuksen suunnittelussa.

– Ennen yhdenkään koodirivin kirjoittamista halusimme ymmärtää syvemmin opettajien arkea, haasteita, toiveita ja tarpeita. Haastattelujen ja tutkimusten perusteella meille on muodostunut syvä ymmärrys siitä, mitä opettajat työssään tarvitsevat, kertoo Matias Vakkilainen, Sanoma Pron kehityspäällikkö.

Monta tapaa opettaa ja oppia, yksi yhteinen palvelu

Suomessa on monta kymmentä tuhatta opettajaa, joilla jokaisella on oma tapansa opettaa. Sanoma Pro Kampus joustaa, elää ja kehittyy niin opettajien kuin oppilaiden tarpeiden mukaan. Helppo käyttöliittymä ja pedagogisesti laadukkaat oppimateriaalit säästävät aikaa olennaiseen – yksilölliseen opettamiseen.

Kampus antaa uusia työkaluja oppituntien suunnitteluun. Opettaja voi järjestellä oppimateriaalin omalle ryhmälleen sopivaksi, valita mieleisensä tehtävät ja lisätä sekaan omia materiaaleja. Valmista oppimateriaalia voi maustaa videoilla, linkeillä tai vaikka päivän uutisotsikoilla. Kampuksen avulla oppilaiden kehitystä on helppo seurata, jolloin yksilöllisiin ja eriyttämisen tarpeisiin on helpompi reagoida.

Myös oppilaille Kampus tarjoaa keinon ottaa enemmän vastuuta omasta oppimisesta. He voivat seurata oppimistuloksiaan ja ohjata ajankäyttöään. Kampus toimii joustavasti myös mobiililaitteilla, joten tehtävien tekeminen sujuu kätevästi vaikka kotimatkalla.

Yhdessä oppiminen jatkuu

Kampusta kehitetään yhteistyössä myös jatkossa. Jo kevään aikana järjestämme tilaisuuksia, joissa keräämme opettajilta ja oppilailta kokemuksia ja palautetta. Kampus avautuu oppilaiden ja opettajien käyttöön elokuussa 2019.

 

Avainsanat: Kampus


Lue seuraavaksi

Ohjaamo

Kompassi

Artikkeli

Lähihoidon opettaja innostui Kampuksesta – digikirjan käyttö on helppoa ja selkeää