3

Ajankohtaista

Read Hour – tunti, jolloin koko Suomi pysähtyy lukemaan

Neljättä kertaa järjestettävä Lasten ja nuorten säätiön Read Hour -kampanja haastaa ja innostaa suomalaisia lukemaan. Kampanja huipentuu YK:n kansainvälisenä lukutaitopäivänä 8.9. koko Suomen yhteiseen lukutuntiin kello 19–20. Tänä vuonna Read Hour -tunnin aikana luetaan ja kuunnellaan teoksia, joista välittyy rauhan ja ystävyyden sanoma.

Joka kahdeksas nuori valmistuu peruskoulusta ilman riittävää lukutaitoa. Lasten ja nuorten säätiön selvityksen mukaan vain 25 prosenttia nuorista pitää lukemista mielenkiintoisena. Viimeisimmän PISA-mittauksen hätkähdyttävin tulos oli, että pojista 60 prosenttia lukee vain, jos on pakko.

Read Hour juhlii lukemista YK:n lukutaitopäivänä 8.9. Osallistu koko Suomen yhteiseen lukutuntiin kello 19–20. Tänä vuonna Read Hour -tunnin aikana luetaan ja kuunnellaan teoksia, joista välittyy rauhan ja ystävyyden sanoma. Jaa parhaat lukuvinkkisi ja innosta muita mukaan sosiaalisessa mediassa hashtagilla #ReadHour.

Olemme mukana kampanjassa ja kannustamme opettajia luokkineen mukaan lukutuntiin ja Read Hour Live -virtuaalitapahtumaan, jota tuhannet nuoret viettävät keskiviikkona 8.9. kouluissa ympäri Suomen. Kampanja näkyy myös muissa Sanoman eri medioissa.

– Sanoman medioilla ja oppimateriaaleilla on merkittävä rooli lukutaidon ja medialukutaidon vahvistajana. Sisältömme aapisista uutisiin ja Aku Ankasta äänikirjoihin ovat osaltaan vahvistamassa kulttuuria, joka innostaa kaikenikäisiä lukemaan. Read Houriin osallistumalla voimme herättää keskustelua lukemisen merkityksestä. Samalla edistämme vastuullisuustrategiamme mukaisesti yhdenvertaista oppimista, sanoo Sanoman vastuullisuusjohtaja Kaisa Uurasmaa.

Virtuaalisesti järjestettävä Read Hour Live juhlii lukemista YK:n lukutaitopäivänä keskiviikkona 8.9. klo 10–11. Virtuaalitapahtuma on suunnattu yläkouluille ja alakoulujen ylimmille luokille. Read Hour -kampanjasivuilta löytyy muun muassa lukuvinkkejä, joista jokainen oppilas löytää mielenkiintoista luettavaa.

Tästä löydät suosittuja artikkeleitamme lukutaitoon liittyen:

Lukutaidosta keskustellaan myös Oppimisen aalloilla -podcastin kahdessa ensimmäisessä jaksossa. Kuuntele jaksot täältä » 

Kenelle: Vanhemmat Opettajat


Lue seuraavaksi

Motivointi

Poimi opettajien vinkit lukukipinän sytyttämiseen

Inspiraatiota opetukseen

Kirjailija Magdalena Hain vinkit lukutaidon kehittämiseen

Motivointi

Mikä avuksi, jos lukeminen ei kiinnosta?