3

Ajankohtaista

Oppivelvollisuus laajenee – näin Sanoma Pro vastaa oppilaitosten uusiin tarpeisiin

Oppivelvollisuuden laajeneminen muuttaa oppimateriaalien hankintaa ammatillisissa oppilaitoksissa. Lue, kuinka helpotamme oppilaitoksia materiaalihankinnoissa uudella joustavalla myyntimallilla.

Oppivelvollisuus laajenee, ja oppilaitosten tulee hankkia oppimateriaalit toisen asteen opiskelijoille. Ensimmäiseksi oppivelvollisuus laajenee koskemaan keväällä 2021 peruskoulun päättäviä alle 18-vuotiaita, jotka aloittavat syksyllä toisen asteen koulutuksen.

Oppivelvollisuuden laajeneminen muuttaa oppimateriaalien hankintaa ammatillisissa oppilaitoksissa.

Sanoma Pron oppimateriaalit ovat saatavilla painettuina ja digitaalisina. Tarjoamme nyt myös houkuttelevasti hinnoiteltuja digipaketteja, joiden avulla oppilaitos voi hankkia helposti ja kustannustehokkaasti digilisenssit opiskelijoille ja opettajille.

Haluamme helpottaa oppilaitoksia materiaalin hankinnoissa uudella joustavalla myyntimallilla:

1. Saatavilla on sekä painetut oppikirjat että digikirjat

Kaikista pakollisten tutkinnon osien ja osaamisalojen sisällöistä on saatavilla sekä painetut kirjat että digikirjat. Painettu materiaali auttaa monia opiskelijoita muun muassa:

 • pitkien tekstien lukemisessa
 • kokonaisuuksien hahmottamisessa
 • kertaamisessa
 • monenlaisissa yksilöllisissä tarpeissa.

Arttu-sovellus avaa painetun materiaalin digisisällöt mobiililaitteeseen.

2. Kehittyvät digimateriaalit ovat opetuksen ja opiskelun tukena

Digitaalisia materiaaleja käytetään helppokäyttöisessä ja kehittyvässä Kampus-ympäristössä, jossa opettaja voi muun muassa seurata opiskelijoiden edistymistä.

Lisäksi lähihoidon pakollisten tutkinnon osien sisällöistä on nyt saatavilla uudet modernit Kampus-digikirjat, joita voi muokata ja joiden tekstit voi kuunnella. Opettaja voi seurata Ohjaamosta opiskelijoiden edistymistä ja antaa palautetta. Lisäksi digiharjoitusaineistot tukevat itsenäistä harjoittelua.

3. Oppilaitoslisenssit

Pakollisten tutkinnon osien ja osaamisalojen sisällöistä on saatavilla yksittäiset oppilaitoslisenssit, jotka sisältävät materiaalit opiskelijoille ja opettajille. Oppilaitoslisenssit hankitaan lukuvuodeksi kerrallaan.

4. Digipaketit

Digipaketti on sujuva ja kustannustehokas tapa hankkia Sanoma Pron pakollisten opintojen oppimateriaalit. Digipaketit ovat saatavilla seuraaville koulutusaloille: liiketoiminta, lähihoito, kone- ja tuotantotekniikka, sähkötekniikka ja elektroniikka ja yhteiset tutkinnon osat.

Digipaketin hyödyt:

 • Digipaketti on oppilaitokselle helppo ja kustannustehokas tapa hankkia pakollisten tutkinnon osien oppimateriaalit.
 • Kaikki digipaketin sisältämät oppimateriaalit jaetaan opiskelijalle kerralla. Täydennyshankintoja voi tehdä ympäri vuoden.
 • Opettaja ja opiskelija saavat laadukkaat tutkinnon perusteiden mukaiset sisällöt käyttöönsä helppokäyttöisellä ja kehittyvällä Kampus-alustalla.

Tutustu toisen asteen oppimateriaalien hinnastoon »

 

 

 

 

Lue myös: Miksi oppimateriaalin käyttö kannattaa?

 


Näin hankit Sanoma Pron oppimateriaalit

Oppimateriaalien hankintakanavat:

 • Oppilaitokset voivat hankkia kaikki oppimateriaalit – painetut oppikirjat, lisenssit ja digipaketit – lukuvuodeksi 2021–2022 välittäjiltä, kuten Kirjavälityksestä tai Kirjastopalvelusta, sekä Sanoma Pron verkkokaupasta.
 • Kuluttajat – esimerkiksi opiskelijat, joille oppilaitos ei hanki oppimateriaalia – voivat ostaa digikirjat ja painetut kirjat edelleen Sanoma Pron verkkokaupasta. Painettuja kirjoja on myynnissä myös jälleenmyyjillä.

Oppilaitoslisenssien, digipakettien  ja painettujen kirjojen tilaaminen oppilaitokselle:

 • Tilaa tarvittava määrä lisenssejä opiskelijoille oppilaitoksen jokaiseen toimipisteeseen.
 • Jos samaa lisenssiä käyttäviä opiskelijoita on useassa toimipisteessä, tee tilaus kuhunkin toimipisteeseen erikseen opiskelijamäärän mukaan.
 • Jokaiselle lisenssiä käyttävälle opiskelijalle pitää tilata oma lisenssi.
 • Oppilaitoslisenssi ja digipaketti  avataan Sanoma Pron alustalla siihen toimipisteeseen, johon tilaus on tehty.
 • Lisenssiä ei voi siirtää toiseen toimipisteeseen, mutta opiskelijalle jaettu lisenssi seuraa opiskelijaa, vaikka opiskelija vaihtaisi toimipistettä tai oppilaitosta.
 • Painetut kirjat toimitetaan siihen oppilaitoksen toimipisteeseen, johon ne on tilattu.
 • Oppilaitos jakaa oppilaitoslisenssin ja digipaketin lisenssioikeuden erikseen opiskelijoille Sanoma Pron alustalla.
 • Sinulla on seitsemän päivää aikaa perua jakaminen, jos jaoit lisenssin vahingossa väärin tai lisenssin saanut opiskelija peruikin osallistumisensa. Kun seitsemän päivää on umpeutunut, lisenssi katsotaan käytetyksi, eikä sitä voi tämän jälkeen palauttaa tai siirtää toiselle opiskelijalle.
 • Oppilaitoslisenssit ja digipaketit ovat voimassa lukuvuoden ajan eli 1.7.2021–30.6.2022.
Avainsanat: Ammatillinen koulutus
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Ajankohtaista

Miksi oppimateriaalin käyttö kannattaa?

Digitaalisuus opiskelussa

Kampus tuo uusia ulottuvuuksia myös ammatilliseen opetukseen

Ajankohtaista

Askarruttaako oppimateriaalin valinta? Myyntitiimimme on apunasi!