3

Koulutuksen järjestäjille: Opetushallitus estää MPASSid:n käytön oppijanumerottomilta käyttäjiltä 20.6.

Oppijanumerottomat MPASSid-käyttäjät eivät pysty 20.6. jälkeen kirjautumaan Sanoma Pron palveluihin. Suosittelemme varmistamaan, että oppilaitoksesi on hakenut käyttäjilleen oppijanumerot ja ne on otettu käyttöön.

Vinkit vanhemmille

Seikkailujen saari-peli tunnetaitojen harjoitteluun

Tunnetaidoilla tarkoitetaan omien tunteiden tunnistamista, käsittelyä, vuorovaikutusta muiden ihmisten kanssa sekä tunteiden ilmaisua hyväksyttävällä tavalla.

Seikkailujen saari

Tunnetaidot kuuluvat tärkeisiin arjen taitoihin, joiden hallitseminen edistää lapsen hyvinvointia.

Oppi&Ilon Seikkailujen saari -pelissä eläinten poikaset ovat eksyksissä Summanmutikan saarella. Pelaajien tehtävänä on etsiä poikaset ja auttaa ne takaisin kotipesään. Pelissä seikkaillaan saarella, iloitaan löytämisen riemusta, työstetään muistia ja opitaan tunnetaitoja tehtäväkortteja tekemällä.

Pelin tunnetaito-tehtäväkorteissa pohditaan mm. miltä erilaiset tunteet näyttävät, miltä ne tuntuvat ja millaisia tunteita erilaiset asiat herättävät. Tehtävissä käsitellään myös myötäelämistä, ystävyyttä ja toisten tunteiden huomiointia. Mukana on myös ripaus huumoria ja hassuttelua: jonka tavoitteena on sekä innostaa että vapauttaa lapsia tunteiden pohdintaan ja tunteista keskusteluun.

Yhdessä pelaamalla lapset pääsevät harjoittelemaan tunnetaitoja ryhmässä.  Muiden lasten kanssa pelaaminen on lapselle usein mielekäs ja luonnollinen tapa vahvistaa erilaisia taitoja. Lapsiryhmässä pelatessa on lisäksi mahdollista oppia toisilta lapsilta ja pohtia asioita yhdessä.

Tunnetehtävien suunnittelussa on ollut mukana koulupsykologi Juulia Lahdensuo. Lue Juulian haastattelu tunnetaitojen oppimisesta.

Seikkailujen saari –peli soveltuu esiopetukseen sekä 1.–2. luokille.

https://www.youtube-nocookie.com/embed/1lpl-TTShfo

Pelissä on pelinappulat neljälle pelaajalle ja 70 erilaista tehtäväkorttia.

Avainsanat: Oppi&ilo
Kenelle: Vanhemmat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Laiva on lastattu lukemaan opettelevilla oppilailla

Opevinkit

Oppi&ilo-tuotteet erityisopetuksessa

Opevinkit

Oppi&ilon helppolukuisissa kirjoissa seikkailevat Ystävien aapisen eläimet