3

Liiketoiminta

Monipuoliset oppimateriaalit opetukseen ja opiskeluun

Kun käytät opetuksessasi Sanoma Pron oppimateriaaleja, voit luottaa, että opiskelijasi saavat kattavat tiedot. Liiketoiminnan aineistomme ovat saatavilla sekä painettuina että digitaalisina oppimateriaaleina.

Uusi mallimme tekee oppimateriaalin hankinnan helpoksi!

Tavoitteenamme on laajentaa opiskelijoiden käytettävissä olevien materiaalien määrää ja tehdä hankinta oppilaitoksille helpoksi. Oppimateriaalimme ovat saatavilla painettuina ja digitaalisina. Tarjoamme nyt myös houkuttelevasti hinnoiteltuja digipaketteja, joiden avulla oppilaitos voi hankkia helposti ja kustannustehokkaasti digilisenssit opiskelijoille ja opettajille.

Oppimateriaalit

Oppimateriaalit liiketoiminnan pakollisiin opintoihin:

Oppimateriaalit osaamisalojen opintoihin:

Koko toisen asteen liiketoiminnan valikoiman löydät verkkokaupasta »

Oppilaitoslisenssit

Liiketoiminnan oppimateriaaleihin voi hankkia myös oppilaitoslisenssit. Digimateriaalit ovat saavuttaneet suuren suosion ja tarjonneet oppilaitoksille ratkaisun etäopetuksen järjestämiseen.

Digituotteita käytetään Sanoma Pro Kampuksessa. Oppilaitoslisenssi pitää sisällään digikirjan mahdollisine lisäaineistoineen.

Oppilaitos hankkii jokaiselle opiskelijalle oman lisenssin. Lisenssit jaetaan opiskelijoille Sanoma Pron tunnushallinnassa. Yksittäislisenssit voimassa joko lukuvuoden ajan eli 1.8.—31.7. tai kalenterivuoden 1.1.—31.12. Digipaketit ovat voimassa lukuvuoden 1.8.—31.7. Kevätkaudella alkaviin opintoihin tarjolla on vuosilisenssi ja syksyllä alkaviin opintoihin lukuvuosilisenssi.

.

Digipaketit

Digipaketti on sujuva ja kustannustehokas tapa hankkia opiskelijan käyttöön Sanoma Pron pakollisten opintojen oppimateriaalit. Opettaja ja opiskelija saavat käyttöönsä laadukkaat tutkinnon perusteiden mukaiset digitaaliset oppimateriaalit. Digipaketin oppimateriaaleja käytetään Sanoma Pron helppokäyttöisellä ja jatkuvasti kehittyvällä Kampus-alustalla.

Liiketoiminnan digipaketti 20 € / opiskelija ( alv)
Sisältää seuraavat oppimateriaalit:

 • Kannattavuuslaskennan taitajaksi
 • Palvelun taitajaksi.

Liiketoiminnan matemaattiset aineet -digipaketti 20 € / opiskelija ( alv)
Sisältää seuraavat oppimateriaalit:

 • Liiketalouden laskutaito
 • Ammatillinen Fyke Liiketalous.

Digipaketin lisenssi sisältää kaikki kyseisen paketin tuotteet.  Opiskelija saa käyttöoikeuden samanaikaisesti koko digipakettiin. Käyttöoikeuden voi jakaa opiskelijalle koska vain lisenssin voimassaoloaikana. Käyttöoikeus umpeutuu aina lisenssikauden päättyessä eli joko 31.7. tai 31.12.

Näin hankit Sanoma Pron oppimateriaalit

Oppimateriaalien hankintakanavat:

 • Oppilaitokset voivat hankkia kaikki oppimateriaalit – painetut oppikirjat, lisenssit ja digipaketit –  välittäjiltä, kuten Kirjavälityksestä tai Kirjastopalvelusta, sekä Sanoma Pron verkkokaupasta.
 • Kuluttajat – esimerkiksi opiskelijat, joille oppilaitos ei hanki oppimateriaalia – voivat ostaa digikirjat ja painetut kirjat edelleen Sanoma Pron verkkokaupasta. Painettuja kirjoja on myynnissä myös jälleenmyyjillä.


Oppilaitoslisenssien, digipakettien ja painettujen kirjojen tilaaminen oppilaitokselle:

 • Jokaiselle lisenssiä käyttävälle opiskelijalle pitää tilata oma lisenssi.
 • Oppilaitoslisenssi ja digipaketti avataan Sanoma Pron alustalla siihen toimipisteeseen, johon tilaus on tehty.
 • Lisenssiä ei voi siirtää toiseen toimipisteeseen, mutta opiskelijalle jaettu lisenssi seuraa opiskelijaa, vaikka opiskelija vaihtaisi toimipistettä tai oppilaitosta.
 • Painetut kirjat toimitetaan siihen oppilaitoksen toimipisteeseen, johon ne on tilattu.
 • Oppilaitos jakaa oppilaitoslisenssin ja digipaketin lisenssioikeuden erikseen opiskelijoille Sanoma Pron alustalla.
 • Sinulla on 30 päivää aikaa perua jakaminen, jos jaoit lisenssin vahingossa väärin tai lisenssin saanut opiskelija peruikin osallistumisensa. Kun 30 päivää on umpeutunut, lisenssi katsotaan käytetyksi, eikä sitä voi tämän jälkeen palauttaa tai siirtää toiselle opiskelijalle.
 • Oppilaitoslisenssit ja digipaketit ovat voimassa joko lukuvuoden ajan alkaen 1.8. tai  kalenterivuoden alkaen 1.1.

Ajankohtaista