3

Digitaalisuus opiskelussa

Opettajan digiaineisto – työkalupakki lukioon

Opettajan digiaineisto on tuhti ja helppokäyttöinen työkalupakki.

Opettajan digiaineisto tarjoaa yhdessä paketissa ideoita ja materiaalia niin oppitunneille kuin niiden valmisteluun ja helpottaa näin opettajan työtä. Siihen kuuluu digikirjan rikasteiden lisäksi lisämateriaalia opettajalle ja työkaluja digikirjan hyödyntämiseen.

Rikasteet ovat sarjasta riippuen videoita, testejä, animaatioita tai vaikkapa linkkejä Helsingin Sanomien artikkeleihin. Rikastesisältöjen avulla aiheita voidaan konkretisoida ja tuoda niiden käsittelyyn erilaisia näkökulmia. Matemaattisissa aineissa digiaineistossa on myös simulaatioita ja kaavaeditori, jolla matematiikan tai fysiikan kaavoja on helppo esittää.

Lisämateriaali-painikkeen takaa löytyvät tehtävien vastaukset, muokattavat muistiinpanopohjat ja työtapavinkit. Joissakin sarjoissa opettajalle on tarjolla myös taustatietoa, kurssisuunnitelmia, arviointilomakkeita sekä valmiita, Abitti-yhteensopivia tehtäviä.

Rikasteiden ja lisämateriaalien lisäksi opettajan digiaineisto sisältää työkaluja, esimerkiksi suurennus- ja korostustyökalun. Niiden avulla esimerkiksi oppikirjan kuvia tai tiettyjä tekstin osia voi tarkastella helposti yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Tutustu kokeilemalla lukion digitaalisten aineistojen demoja.

Kenelle: Opettajat