3

Tilaisuudet ja webinaarit

Webinaareihimme voit osallistua mistä ja milloin vain

Oppimateriaalien hyödyntämiseen opetuksessa löytyy aina uusia vinkkejä ja mahdollisuuksia. Siksi järjestämme koulutuksia käyttäjillemme. Webinaarit mahdollistavat osallistumisen mistä päin Suomea tahansa ja milloin tahansa!

Äänessä parhaat asiantuntijat

Webinaarejamme pitävät omat huippuasiantuntijamme. Jos esittelyvuorossa on uusi oppimateriaalisarja, äänessä on usein joku sarjan tekijöistä ja sarjan kustannustoimittaja. Digipalveluita esittelee yleensä palvelusta vastaava tuotepäällikkö. Usein mukana on myös myyntitiimin edustaja, joka saattaa olla monelle tuttu kouluvierailuilta. Muun muassa Keski-Suomessa, Pohjois-Karjalassa, Savossa ja Pohjanmaalla työskentelevä aluemyyntipäällikkö Minna Kytölä on vakioääni ja -kasvo monissa webinaareissa.

Tykkään olla mukana webinaareissa! Ne ovat intensiivisiä tilanteita, jolloin on keskityttävä täysillä asiaan ja asiakkaisiin ruudun toisella puolella. On innostavaa saada ihmisiä koolle ympäri Suomea kuulemaan päivän aiheesta, Kytölä kertoo.

Webinaarit ovat avoimia ja maksuttomia kaikille asiakkaillemme, ja osallistua voi mistä tahansa. Tallenteen voi katsoa myös jälkikäteen, jolloin katselu ei ole edes aikaan sidottua.

Tallenteena webinaarin katselu on hyödyllistä etenkin, kun haluaa tutustua johonkin digitaaliseen palveluun. Tallennetta voi seurata omalta koneelta sopivissa pätkissä ja edetä palvelussa samaan aikaan kohta kohdalta. Näin voi tutustua omaan tahtiin, miten palveluun kirjaudutaan ja millainen palvelun rakenne on.

Webinaarit syntyvät monen asiantuntijan yhteistyönä

– Suunnittelemme yhdessä toimitusten kanssa webinaarien sisällöt. Meille on tärkeätä tuoda esiin, miten opetussuunnitelman painotukset näkyvät materiaaleissamme ja miten oppimateriaalista saa kaiken irti opetuksessa. Webinaarin runko syntyy monen asiantuntijan yhteistyönä, Kytölä kertoo.

Webinaarin kesto on 45–60 minuuttia. Lopuksi on aina varattu aikaa yleisön kysymyksille, ja vuorovaikutteisuus onkin yksi webinaariemme vahvuuksista. Kysymykset esitetään chat-palvelussa, joka on koko ajan kaikkien nähtävillä ruudulla.

– Yleisö voi milloin tahansa esittää kysymyksiä, ja vastaamme kaikkiin kysymyksiin. Siksi onkin hyvä, että paikalla on useampia asiantuntijoita, koska kysymysten kirjo on laaja. Jos tulee lisäselvitystä vaativa kysymys, palaamme siihen webinaarin jälkeen henkilökohtaisesti.

Tavoitteena miellyttävä kokemus

Ensimmäiset webinaarit lähetettiin maailmalle vuonna 2016.

– Muistan, kun olimme ensimmäistä kertaa kameran edessä. Käytössämme oli vain tietokoneen oma kamera ja neuvotteluhuone. Saamamme hyvä palaute rohkaisi meitä jatkamaan ja panostamaan hyviin välineisiin, Kytölä sanoo.

Nykyään webinaareja järjestetään vuosittain kymmeniä, ja niitä varten on perustettu ihan oma studio. Tila on varustettu asiaankuuluvilla kameroilla, valoilla, mikrofoneilla ja muilla teknisillä apuvälineillä, joiden käytössä tukee oma videotuottaja.

Tutustu tarjontaamme täältä. Webinaaritallenteet löydät kootusti täältä »

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä alueesi myyntihenkilöön. Tutustu heihin tästä.

Kenelle: Opettajat