3

Inspiraatiota opetukseen

Näin Silmu-sarja uudistuu

Silmu-sarja on nyt kokonaisuudessaan uuden OPSin mukainen.

Sarjan tekijä Sanna Alho on ottanut Silmun käyttöön opetuksessaan ja kertoo sen hyödyistä:

– Koulumme siirtyi Silmu-sarjaan heti, kun se tuli markkinoille ja eron entiseen on huomannut selvästi. Silmu-opetusmateriaalin käyttäminen on keventänyt opettajan työtä merkittävästi ja aikaa on vapautunut olennaiseen – opettamiseen ja oppilaiden ohjaamiseen, Alho kertoo.

Alhon mukaan Silmu-sarjan runsas ja monipuolinen materiaali mahdollistaa eriyttämisen vaivattomasti ja siten, ettei se oikeastaan lisää opettajan työmäärää.

– Looginen rakenne helpottaa yhteistyötä erityisopettajan kanssa merkittävästi. Heidän lisäkseen myös opetusuraansa aloittelevat sijaiset ovat kiitelleet Silmun pedagogisia elementtejä ja selkeää rakennetta, Alho kuvailee.

Oppilaat ovat Alhon mukaan pitäneet kovasti oppikirjan visuaalisesta ilmeestä ja digitaalisista materiaaleista. – Oppilaat ovat motivoituneet, kun ovat löytäneet kirjoista omalle tasolleen soveltuvia tehtäviä, hän kommentoi.

Monipuolisia opetusvinkkejä

Silmu-sarjassa on paljon erilaisia tehtäviä ja itsenäisen harjoittelun mahdollisuuksia.

– Omat oppilaani ovat pitäneet erityisesti alias- ja tietovisapelikorteista, joiden avulla olemme kerranneet asioita kokeeseen. Voin myös aina luottaa, että opemateriaalista löytyy oppilaiden mielestä kivoja vinkkejä toiminnallisiin harjoituksiin, Alho kertoo.

Alhon mukaan muut opettajat ovat hyötyneet tehtävien runsaudesta muun muassa siten, että itsenäisen suorituksen tehtäväpakettien laatiminen käy vaivattomasti.

– Koulumme HOPS ja HOJKS oppilaat ovat saaneet käyttöönsä eriyttävän materiaalin. On aivan mahtavaa, että sellaista materiaalia löytyy valmiiksi muutamalla hiiren klikkauksella! Itse olen hyödyntänyt myös kattavaa koetehtäväpankkia, lukukohtaisia kertaustehtäviä sekä tehtäväkirjan labraharjoituksia arviointia varten, Alho kommentoi lopuksi.

Avainsanat: Silmu
Kenelle: Opettajat