3

Koulutuksen järjestäjille: Opetushallitus estää MPASSid:n käytön oppijanumerottomilta käyttäjiltä 20.6.

Oppijanumerottomat MPASSid-käyttäjät eivät pysty 20.6. jälkeen kirjautumaan Sanoma Pron palveluihin. Suosittelemme varmistamaan, että oppilaitoksesi on hakenut käyttäjilleen oppijanumerot ja ne on otettu käyttöön.

Ajankohtaista

Näin annat lisenssin opiskelijoille ennen kesäloman alkua

Syksyn kirjoittajille ja kurssin uusijoille on mahdollista antaa lisenssejä ennen varsinaisen lisenssikauden alkua, esimerkiksi ennen kesälomaa, jotta opiskelijat pääsevät käyttämään oppimateriaaleja heti elokuun alussa.

Vuosilisenssimme tulevat voimaan 1.8. ja päättyvät seuraavan vuoden heinäkuun lopussa. Lukiossa syksyn kirjoittajille ja kurssin uusijoille lisenssi on kuitenkin mahdollista antaa ennen varsinaisen lisenssikauden alkua, esimerkiksi ennen kesälomaa, jotta opiskelijat pääsevät käyttämään oppimateriaaleja heti elokuun alussa. Näin varmistetaan, että opiskelijan pääsy oppimateriaaliin ei katkea, kun vanha lisenssi päättyy heinä-elokuun vaihteessa.

Huomaathan, että lisenssit pitää olla ostettuna ennen kuin niitä voi antaa opiskelijoille. Ne näkyvät jaettavissa lisensseissä ei vielä voimassa olevina ja niiden voimassaoloaika alkaa 1.8.2023.

Jos haluat antaa lisenssin opiskelijoille ennen kesää. Kirjaudu osoitteessa Sanomapro.fi, ja valitse “Oppilaskohtaiset lisenssit” -valikosta kaikki ne opiskelijat, joille haluat antaa lisenssin etukäteen. Lisenssien antaminen etukäteen sujuu lisenssienhallinnassa samaan tapaan kuin lisenssien antaminen tavallisesti lukuvuoden aikana. Tarkemmat ohjeet täällä.

Huom! Lisenssien antamisessa etukäteen seurataan ainoastaan “Lisenssien antaminen oppilaille” -kohdan ohjeistusta.

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Ajankohtaista

Vinkit lukion oppimateriaalin valintaan

Inspiraatiota opetukseen

Grej of the Day -minioppitunnit virkistävät ruotsin tunteja

Näkökulmia oppimiseen -blogi

Tutkimus: Valmis oppimateriaali säästää suomalaisen opettajan aikaa 13 tuntia viikossa