3

Digitaalisuus opiskelussa

Lukion ja ammatillisten opintojen digikirjamme uudistuivat

Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti käyttäjiemme toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Opettajilta on tullut toiveita, että digikirjoissamme voisi helpottaa opiskelijoiden kotitehtävien palautusta.

Nyt digikirjoissamme on käytössä seuraavat uudet toiminnallisuudet:

1)     Digivihossa on tulostusmahdollisuus ja sen vastaukset voi jakaa suoraan opettajalle

Suurimmassa osassa Sanoma Pron lukion ja ammatillisen koulutuksen digikirjoissa tehtävät tehdään digivihkoon. Digikirjan tehtävien sivunumerot vastaavat digivihon sivunumeroita. Opiskelija voi nyt tulostaa digivihosta haluamansa sivut paperille tai tehdä sivusta pdf-tiedoston Koko sivun tulostamisen sijaan opiskelija voi myös tulostaa yksittäiset tehtävät.

2)     Opiskelija voi jakaa digikirjansa opettajalle

Opettajalta saadulla koodilla opiskelija voi antaa opettajalle lukuoikeuden digikirjaansa. Opiskelija voi halutessaan milloin tahansa poistaa lukuoikeuden ja palauttaa sen. Lukuoikeuden saamisen jälkeen opettaja voi joko selata yksittäisen opiskelijan digikirjaa tai katsoa tehtäväkohtaisesti, mitä ryhmä on tehtävään vastannut.

Tarkemmat ohjeet lukuoikeuden jakamiseen >

3)     Minikirjalla kurkistus toiselle sivulle

Minikirjaksi kutsutaan ominaisuutta, jonka avulla voi avata uuden lukuikkunan. Minikirjan avulla voi esimerkiksi katsoa parin sivun takaista teoriatekstiä tehtäviä tehdessään tai pitää esillä käsitelistaa teoriaa kerratessaan. Löydät Minikirjan Näkymät-valikosta.

4)     Hakutoiminnolla halutulle sivulle

Vuoden vaihteessa tehdyn käyttäjäkyselymme vastauksista nousi myös toive helpommalle kulkemiselle digikirjan sisällä. Kehitimme hakutoiminnallisuutta siten, että nyt digikirjassa voi liikkua suoraan haluamalleen sivulle hakutoiminnon kautta.

5)     Opiskelijan muistiinpanot tallentuvat digivihkoon

Selkeytimme digikirjan rakennetta siten, että nyt myös muistiinpanot tallentuvat digivihkoon. Näin lähes kaikki opiskelijan itse tuottama sisältö löytyy yhdestä paikasta.

 

 
Lue seuraavaksi

Digitaalisuus opiskelussa

Monipuolisempaan opiskeluun

Digitaalisuus opiskelussa

Päivitetty Arttu-sovellus herättää kirjan sivut henkiin