3

Opiskeluvinkit

Kolme vinkkiä opiskelutaitojen kehittämiseen

Katso TutorHousen opiskeluvinkit

Kolme vinkkiä opiskelutaitojen kehittämiseen

1. Harjoittele ja työskentele sinnikkäästi

Tämä on ehkä vähän tylsä vastaus, mutta juuri tekemällä niitä vaikealta tuntuvia tehtäviä, esitelmiä ja esseitä kehityt niissä pikkuhiljaa paremmaksi. Älä siis luovuta, jos ensimmäisellä kerralla tuntuu menevän penkin alle. Seuraavalla kerralla olet ainakin yhtä kokemusta rikkaampi ja osaat lähteä tehtävän kanssa paremmin liikkeelle.

2. Kokeile erilaisia opiskelumenetelmiä

Jokaisella meistä on omat mieltymyksensä erilaisten opiskelutekniikoiden suhteen. Vain kokeilemalla tiedät, mikä tekniikka toimii arjessasi parhaiten. Tärkeää on prosessoida tietoa, jotta se siirtyy pitkäkestoiseen muistiin. Älä siis mekaanisesti kopioi muistiinpanoja tai sanoja, vaan keksi uusia luovia tapoja opiskella. Pistä pystyyn lukupiiri kavereiden kanssa, keskustelkaa koealueesta yhdessä, väitelkää ja auttakaa toisianne. Myös erilaisten mielle- ja muistikorttien tekeminen voi olla hyvä tapa käydä asioita läpi. Kielten opiskelun tukena voit käyttää vaikka äänikirjoja, radion kuuntelemista ja tv-ohjelmien katselemista.

3. Opettele poimimaan oleellinen tieto

Tätä taitoa tarvitset vuorenvarmasti myös jatko-opinnoissasi. Opettele se hyvissä ajoin. Syväsuuntautuneessa oppimisessa keskeistä on tekstin muodostama kokonaisuus nippelitiedon sijaan. Kun koealue on iso, korostuu oleellisen tiedon poimimisen tärkeys. Etene isoista kokonaisuuksista yksityiskohtiin ja pyri lukiessasi hahmottamaan, mitkä ovat kunkin luvun tärkeimmät käsitteet tai ilmiöt. Tärkeimpien asioiden muistamisen apuna voit käyttää esimerkiksi miellekarttoja.


Vinkit on julkaistu alun perin TutorHousen sivuilla.

TutorHouse tarjoaa yksilöopetusta joko lähiopetuksena tai online-opetuksena vaikka kotisohvalle. Lue lisää: TutorHouse.fi »


SLAP – Study Like A Pro on lukiolaisten yhteisö, jossa jaetaan opiskeluvinkkejä ja inspiroivia oivalluksia opiskeluelämästä. Opiskeluaika on elämän parasta aikaa, tuu mukaan seuraamaan ja jakamaan omat kokemuksesi!

Avainsanat: TutorHouse
Kenelle: Opiskelijat