3

Digitaalisuus opiskelussa

Kampuksen aloitussivu kokoaa käyttämäsi materiaalit yhteen

Kampuksen aloitussivu kokoaa yhteen kaikki ne materiaalit, joita käytät eri vaiheessa opetustasi.

Kampuksen aloitussivu-näkymä liittyy aina yhden tietyn luokka-asteen aineistoon tietyssä oppimateriaalisarjassa (esim. 5. luokan englannin Go for it!). Aloitussivu kokoaa yhteen kaikki materiaalit, joita opettaja käyttää eri vaiheessa opetusta, esimerkiksi digiopetusmateriaalit, opettajan oppaat ja kokeet.

Aloitussivulle kootaan kaikki ne materiaalit, joita käytät eri vaiheessa opetustasi, esimerkiksi digiopetusmateriaalit, opettajan oppaat ja kokeet. Näin löydät useimmin käyttämäsi materiaalit helposti aina samasta paikasta.

Sisältövirta, eli näkymä, jossa on teoriaa tai tehtäviä, pitää sisällään jatkossa oppilaiden digitehtäviä tai digikirjoja. Jos et käytä digikirjoja, sinulla ei ole sisältövirtaa käytössäsi.

Näin aloitussivu toimii

  1. Kun avaat materiaalit ensimmäistä kertaa, aloitussivu avautuu automaattisesti taustalle.
  2. Sinulle avautuu aloitussivun päälle myös sisällysluettelo. Voit sulkea sen ruksista tai napauttamalla tekstiä ”Aloitussivu”.
  3. Seuraavilla kerroilla materiaalin avatessasi päädyt joko aloitussivulle tai siihen kohtaan sisältövirtaa, jossa olit viime kerralla digikirjaa tai digitehtäviä käyttäessäsi.
  4. Pääset digikirjojen sisältä takaisin aloitussivulle sisällysluettelon kautta. Sisällysluettelon löydät sivun vasemmasta ylälaidasta.
  5. Digiopetusmateriaali ja muokattavat kokeet avautuvat omaan ikkunaansa. Sulkemalla tämän oman ikkunan, löydät sen alta Kampuksen ja aloitussivusi.

Ryhmän tiedot

Aloitussivu tulee näkyviin vain niihin ryhmiin, jotka luodaan uudistuksen jälkeen. Uusi ryhmä tulee tehdä Kirjastosta löytyvästä aineistosta.

Tästä löydät ohjeen uuden ryhmän luomiseen »

Vanhan ryhmän voi poistaa napauttamalla oikeassa yläreunassa näkyvää kuvaketta ja valitsemalla sieltä vaihtoehdon ”Poista tämä ryhmä”

Aloitussivulta löydät kokeiden ja oppaiden lisäksi tietoa ryhmän koosta ja ryhmässä olevista opettajista. Jatkossa keskitämme ryhmän asetuksiin liittyvät toiminnallisuudet aloitussivulle.

Mikäli aineistot jäävät latautumaan kirjastosta avatessa, suosittelemme poistamaan käytettävän selaimen selaushistorian. Ohjeen löydät täältä »

Katso myös lyhyt ohjevideomme, jossa opastamme Aloistussivun käytössä.

 


Artikkeli on päivitetty 20.9.2021

Avainsanat: Kampus
Kenelle: Opettajat