3

Digitaalisuus opiskelussa

Opettajan materiaalit siirtyvät Kampuksen aloitussivulle myös yläkoulussa

Jatkossa yläkoulun digitaaliset opettajan materiaalit löytyvät uudelta aloitussivulta.

Julkaisemme Kampuksessa oleviin yläkoulun materiaaleihin uuden näkymän, aloitussivun. Aloitussivulta löytyvät esimerkiksi digiopetusmateriaalit, opettajan oppaat ja kokeet.

Aloitussivu on käytössäsi etusivun Kirjaston kautta avattavissa materiaaleissa ja uudistuksen jälkeen luoduissa ryhmissä. Vanhoihin ryhmiin uudistuksella ei ole vaikutusta.

Näin aloitussivu toimii

Tullessasi sisältöön päädyt joko aloitussivulle tai sisältövirtaan riippuen siitä, oletko käynyt materiaalissa aiemmin ja mihin olet edellisellä kerralla jäänyt.

Digikirjat ja digitehtävät löytyvät sisältövirrasta eli teoria- ja tehtävänäkymästä. Jos et käytä digikirjoja, sinulla ei ole sisältövirtaa käytössäsi.

Siirtyminen aloitussivun ja digikirjojen ja -tehtävien välillä

Digikirjat, digitehtävät ja digilisätehtävät löytyvät sisältövirrasta eli teoria- ja tehtävänäkymästä. Pääset siirtymään niihin aloitussivulta joko napauttamalla “Siirry digikirjaan” -linkkiä tai vasemmasta yläkulmasta löytyvän sisällysluettelon kautta.

Digikirjoista, -tehtävistä tai -lisätehtävistä siirrytään takaisin aloitussivulle sisällysluettelon (1.) kautta. Linkki aloitussivulle (2.) on listan ensimmäisenä heti aineiston kansikuvan alla.

Digiopetusmateriaalin ja kokeiden käyttö aloitussivulla

Aloitussivulta löydät esimerkiksi digiopetusmateriaalin, opettajan oppaat ja kokeet. Napauttaessasi materiaalia se avautuu selaimessa uudelle välilehdelle.

Ryhmän tiedot ja aloitussivu

Aloitussivu tulee näkyviin vain niihin ryhmiin, jotka luodaan päivityksen jälkeen.

Vanhan ryhmän voi poistaa napauttamalla oikeassa yläreunassa näkyvää kuvaketta ja valitsemalla sieltä vaihtoehdon ”Poista tämä ryhmä”.

Avainsanat: Kampus Yläkoulu
Kenelle: Opettajat